Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Arabiska

Genom studier i arabiska får du en fascinerande inblick i både kultur och historia som bidrar till förståelse av den mångfacetterade verklighet som präglar Mellanöstern.

Arabiska är ett världsspråk. Det officiella språket talas i 22 arabländer, med en befolkning på över 300 miljoner. I Sverige finns det uppskattningsvis ca 200 000 arabisktalande. Arabiska är dessutom det religiösa språket för uppskattningsvis en miljard muslimer.

Hur ser studierna ut?

Undervisningen börjar på nybörjarnivå i modern standardarabiska, det vill säga det skrivna språket, utan krav på förkunskaper. Språket studeras intensivt för att på kort tid ge dig en gedigen kännedom om det skrivna språkets grammatik och aktiva muntliga och skriftliga färdigheter.

Studievägar?

Kurserna i arabiska språket kan tillsammans med kurser i Mellanösternkunskap utgöra en examen i Kandidatprogrammet i arabiska studier, 180 hp. Kurser i arabiska kan läsas på heltid och deltid.

Arbetsmarknaden?

Yrkesområden för dig som läst arabiska och/eller Mellanösternkunskap är arbete inom olika områden av svensk myndighetsutövning som t ex kommun, socialförvaltning och skolväsende. Andra yrkesområden är internationella organisationer, medling och fredsarbete, diplomati, flykting- och migrationsfrågor, turism, skönlitterär och facköversättning, kultur och fritid och utrikespolitisk analys och internationell journalistik samt tolk.

Förklaring av utbildningsnivå

Grundnivå för nybörjare
Nybörjarkurser som inte förutsätter att du har studerat på högskola eller universitet tidigare.

Grundnivå, ej för nybörjare
Kurser som normalt kräver att du har studerat på högskola eller universitet tidigare.

Avancerad nivå
Kurser som generellt kräver att du har läst 90 högskolepoäng inom ett ämne.

Läs om behörighet här

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen