Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Fysik

Fysikers kunskap om de lagar som styr allt, från det allra minsta till det allra största i universum, är basen för all teknologi [...] och därmed också för vår välfärd [...]. Fysikers goda anpassningsförmåga ger dem stora möjligheter att hitta arbeten i en snabbt föränderlig arbestmarknad.
(ur: "Att välja yrke online 2007" SACO)

Fysik i Lund är de många möjligheternas utbildning. Är någon av dessa inriktningarna intressant för dig? Meteorologi, Klimatologi, Astrofysik, Medicinsk fysik, Förbränningsfysik, Rymdfysik, Nanovetenskap, Miljöfysik, Matematisk fysik, Biofysik, Biogeofysik, Laserfysik, Teoretisk fysik, Analytisk fysik, Subatomär fysik, Materialfysik, Kombinationsutbildning fysiker-lärare, Kemi-fysik, Fotonik, Laserfysik med mera. Då är Fysik i Lund något för dig.

Fysikers styrka ligger i deras förmåga att formulera modeller, göra datorsimuleringar och -beräkningar, samt att utföra och analysera experiment och mätningar. Detta efterfrågas, tillsammans med fysikers förmåga att föra logiska resonemang inom många delar av arbetsmarknaden - det kan gälla telekommunikation, miljömätningar, sökandet efter nya energikällor, medicinsk diagnos med laserteknik och mycket annat. Även finans- och försäkringsmarknaden har insett fördelen med fysikers kännedom om modellbyggande.

Vi erbjuder ett rikt utbud av kurser, i samarbete med LTH. Du kan också välja att följa ett av våra kandidatprogram (i fysik, kemi/fysik, meteorologi och biogeofysik eller astrofysik) eller masterprogrammet i fysik

Studenter som väljer Fysik i Lund har nära tillgång till både den svenska och den heta, danska arbetsmarknaden. Och bara ett stenkast bort ligger hela Europa...

Förklaring av utbildningsnivå

Grundnivå för nybörjare
Nybörjarkurser som inte förutsätter att du har studerat på högskola eller universitet tidigare.

Grundnivå, ej för nybörjare
Kurser som normalt kräver att du har studerat på högskola eller universitet tidigare.

Avancerad nivå
Kurser som generellt kräver att du har läst 90 högskolepoäng inom ett ämne.

Läs om behörighet här

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen