Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Medie- och kommunikationsvetenskap

"In the future everyone will be world-famous for 15 minutes"

I dagens mediesamhälle känns Andy Warhols bevingade ord från 1968 definitivt inte som en utopisk profetia och citatet passar väl när man, med några få rader, vill betona mediernas betydelse för individen, för organisationen, för samhället, för landet och för världen.

Medie- och kommunikationsvetenskap i Lund är för dig som inte nöjer dig med att ytligt betrakta din omvärld, utan gillar att vetgirigt kasta dig in både stora och små frågeställningar. För dig som vill tänka självständigt och, med hjälp av analytiska verktyg, lära dig att använda och utveckla dina egna förmågor. Hos oss får du fundera över medie- och kommunikationsfrågor utifrån alla möjliga infallsvinklar; vilka konsekvenser har t.ex. mediernas utbud för politiken, för demokratin och för människors vardagliga liv? Hur påverkar medierna oss, och vem påverkar medierna? Vilken roll spelar företag och offentliga organisationers kommunikation i samhället? Och hur fungerar kommunikation inom organisationerna?

Som du säkert förstått vid det här laget så är vi genuint ämnesinriktade och du kan läsa kurser ända upp till en masterexamen. Vi har dessutom forskarutbildning i ämnet. För dig som vill få med ytterligare praktiska verktyg innan du ger dig ut i yrkeslivet finns det också möjlighet att göra praktik inom medie- och kommunikationsbranchen.

Förklaring av utbildningsnivå

Grundnivå för nybörjare
Nybörjarkurser som inte förutsätter att du har studerat på högskola eller universitet tidigare.

Grundnivå, ej för nybörjare
Kurser som normalt kräver att du har studerat på högskola eller universitet tidigare.

Avancerad nivå
Kurser som generellt kräver att du har läst 90 högskolepoäng inom ett ämne.

Läs om behörighet här

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen