Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Miljö- och hälsoskydd

En yrkesinriktad utbildning som kombinerar teoretiska och praktiska kunskaper inom naturvetenskap, medicin, samhällsvetenskap och teknik. Här ingå t. ex livsmedelssäkerhet, djurskydd, miljöskydd och förvaltning. Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med miljö- och hälsoskyddsfrågor inom kommunala eller statliga myndigheter eller inom privata företag. Den leder till att du blir miljö- och hälsoskyddsinspektör, ett yrke med en tydlig identitet och arbetsmarknad.

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om orsakerna till och konsekvenserna av miljöförstöring. Det som skiljer denna utbildning från många andra miljöutbildningar, är en större tonvikt på hur man praktiskt arbetar med miljöproblem. Det innebär att du får djupare kunskaper om hur miljöproblem hanteras i offentlig förvaltning och vilka lagar och regler som styr vad som är tillåtet och inte tillåtet. Under utbildningen kommer du att ha nära kontakt med den miljöforskning som sker vid universitetet och får därigenom den senaste kunskapen om miljöproblem. Samtidigt får du kontakt med lärare som till vardags arbetar praktiskt med miljöproblem. En obligatorisk praktik är en viktig del av utbildningen.

Förklaring av utbildningsnivå

Grundnivå för nybörjare
Nybörjarkurser som inte förutsätter att du har studerat på högskola eller universitet tidigare.

Grundnivå, ej för nybörjare
Kurser som normalt kräver att du har studerat på högskola eller universitet tidigare.

Avancerad nivå
Kurser som generellt kräver att du har läst 90 högskolepoäng inom ett ämne.

Läs om behörighet här

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen