Socialt arbete och social omsorg

Socialt arbete är ett tvärvetenskapligt ämne som inkluderar frågor om sociala problem, dess definitioner, uppkomst, orsaker och lösningar; villkor och levnadsförhållanden för utsatta grupper och individer samt samhällets interventioner. Ämnet omfattar även organisations- och professionsforskning, det vill säga studier kring hur det sociala arbetet organiseras och utförs.

Majoriteten av våra studenter läser på socionomprogrammet, men vi har även ett masterprogram och utbildning i psykoterapi. Därtill har vi kurser på grund- och avancerad nivå samt en forskarutbildning som utvecklats för dem som vill fördjupa sig ännu mer i ämnet.

Förklaring av utbildningsnivå

Grundnivå för nybörjare
Nybörjarkurser som inte förutsätter att du har studerat på högskola eller universitet tidigare.

Grundnivå, ej för nybörjare
Kurser som normalt kräver att du har studerat på högskola eller universitet tidigare.

Avancerad nivå
Kurser som generellt kräver att du har läst 90 högskolepoäng inom ett ämne.

Läs om behörighet här