Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tendenser inom varumärkesrätten: studier i immaterialrätt

2001 Student report
Redaktör:
Publiceringsår: 2001
Språk: Svenska
Sidor:
Dokumenttyp: Bok
Förlag: [Publisher information missing]

Sammanfattning

Boken fångar in den nya utveckling som varumärkesrätten genomgår till följd av förslag om ny lagstiftning, men också till följd av den explosiva utveckling som sker på EG-planet. Den som för några år sedan uppfattade varumärket som en begränsad monopolrätt för att ange varors ursprung måste nu acceptera att helt nya vindar blåser, som medför att det mesta går att registrera och att skyddet förstärks. Studenterna presenterar i sina uppsatser viktiga nyheter och kortfattade och kärnfulla slutsatser.

Hittillsvarande praxis skärskådas. Svensk lagstiftning ställs mot alla de direktiv, förordningar och meddelanden som EG i en febril takt producerat under de senaste åren. Nationell rättspraxis kontrasteras mot EG-domstolens domar. OHIMs praxis från besvärsnämnderna har följts upp i förstainstansen och nu senast genom EG-domstolens förvånande inbrytning i Baby Dry-målet. Konsumtions- och licensfrågor blir också föremål för en tvärvetenskaplig betraktelse.

De korta och kärnfulla uppsatserna speglar varumärkesutvecklingen och ger på ett lättillgängligt sätt en uppfattning om en utvecklingen, men också de problem som följer i fortspåren av förändringarna.

Nyckelord

  • Law
  • private law: intellectual property law
  • civilrätt: immaterialrätt

Övriga

Published
  • ISBN: 9163119528

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen