Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Plant Stress Physiology: Opportunities and Challenges for the Food Industry.

Författare

Summary, in English

We review and analyze the possible advantages and disadvantages of plant-stress-related metabolic and structural changes on applications in the fruit and vegetable processing industry. Knowledge of the cellular and tissue transformations that result from environmental conditions or industrial manipulation is a powerful means for food engineers to gain a better understanding of biological systems in order to avoid potential side effects. Our aim is to provide an overview of the understanding and implementation of physiological and biochemical principles in the industrial processing of fruits and vegetables.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2007

Språk

Engelska

Sidor

749-763

Publikation/Tidskrift/Serie

Critical Reviews in Food Science and Nutrition

Volym

47

Issue

8

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Taylor & Francis

Ämne

  • Food Engineering
  • Biological Sciences

Nyckelord

  • postharvest
  • freezing
  • heat
  • drought
  • stress tolerance
  • drying
  • minimal processing

Status

Published

Forskningsgrupp

  • Plant Biology

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1040-8398