Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Att bygga broar mellan högskola och gymnasieskolor. Utvärdering av projekt med SamverkansInlärning (SI) vid gymnasieskolor hösten 2007

Publiceringsår: 2008
Språk: Svenska
Sidor:
Dokumenttyp: Rapport
Förlag: Centrum för Supplemental Instruction

Sammanfattning

Projektet är ett samarbete mellan LTH och åtta gymnasieskolor i närregionen som startade under hösten 2007 och går ut på att använda den s.k. SI-metodiken som komplement till den ordinarie undervisningen i naturvetenskapliga ämnen. SI-övningarna leds av teknologer från LTH. Syftet med projektet är flera: att förbättra samverkan mellan LTH och gymnasieskolor i närregionen; öka intresset för naturvetenskap och teknik bland gymnasieelever med hjälp av teknologer som mentorer; att bidra till att öka inlärningen i naturvetenskapliga ämnen; att förbättra elevernas studieteknik; samt att ge eleverna en bättre bild av hur det är att studera vid ett universitet/teknisk högskola.

För att se hur väl projektet lyckats efter det första halvåret gjordes en enkätutvärdering som riktade sig mot elever, SI-ledare och ämneslärare. Resultaten från utvärderingen m a p syften med projektet visar att samverkan mellan berörda skolor och LTH av naturliga skäl förbättrats under perioden. Vidare bidrog SI-övningarna till att öka inlärningen i naturvetenskapliga ämnen samt att förbättra elevernas studieteknik. Däremot behöver SI-övningarna förbättras avseende att öka intresset för naturvetenskap och teknik bland gymnasieelever samt att ge eleverna en bättre bild av hur det är att studera vid ett universitet/teknisk högskola.

Nyckelord

  • Engineering and Technology
  • SoTL

Övriga

Published
  • ISBN: 978-91-977465-0-2

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen