Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konservering och digitalisering av breven till Tegnér

Författare

Summary, in English

Bland alla kulturskatter i Lunds universitetsbiblioteks samlingar finns breven till Esaias Tegnér. Många forskarhänder har under årens lopp bläddrat bland de drygt 2700 breven. De har slitit och nött på de sköra pappersarken. För att bevara breven och tillgängliggöra dem för framtida forskare har ett digitaliseringsprojekt startat vid Universitetsbiblioteket. I samband med digitaliseringsarbetet fick undertecknad i uppdrag att konservera och registrera breven.

Publiceringsår

2006

Språk

Engelska

Sidor

22-25

Publikation/Tidskrift/Serie

Ikoner: vision och tradition

Issue

1

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Bibliotekstjänst

Ämne

  • Information Studies

Nyckelord

  • Esaias Tegnér
  • digitising
  • Paper conservation

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1403-7211