Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Isothermal Calorimetry for Biological Applications in Food Science and Technology

Författare

Summary, in English

All physical, chemical and biological processes produce heat and isothermal calorimetry is a general measurement technique to study all kinds of processes by the heat they produce. This paper gives several examples of studies of biological processes in the food area using isothermal calorimetry. It is for example shown how different unit operations influence respiration of vegetable tissue, how the kinetics of a fermentation process can be studied, and how spoilage processes can be followed for shelf-life determinations.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2009

Språk

Engelska

Sidor

956-961

Publikation/Tidskrift/Serie

Food Control

Volym

20

Issue

10

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Elsevier

Ämne

  • Materials Engineering

Nyckelord

  • Isothermal calorimetry
  • Biology
  • Food science
  • Respiration
  • Fermentation
  • Spoilage
  • Shelflife

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 0956-7135