Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Medicin & hälsa

Uppdragsutbildning genom Lund University Commissioned Education
Det finns bred kompetens på Lunds universitet inom området medicin & hälsa och denna kompetens kan erbjudas som vidareutbildning till personal på alla nivåer. Det är kompetensutveckling av allmän och kompletterande karaktär samt högt specialiserade kurser inriktade på en specifik profession. Ta del av vårt utbud!

Medicin & hälsa

Välkommen att kontakta oss

Förutom att erbjuda öppna utbildningar, enligt nedan, skräddarsyr vi forskningsbaserade utbildningar utifrån din organisations behov. Välkommen att kontakta Camilla Björklund, kundansvarig på området Medicin & hälsa. Telefon: 046-222 71 61. E-post: camilla [dot] bjorklund [at] education [dot] lu [dot] se

image for the course

Arbetsrehabilitering inom IPS, del I, 7,5hp

Arbetsrehabilitering inom IPS ges av Institutionen för Hälsovetenskaper vid Lunds universitet. Kursdeltagare komptensutvecklas i IPS, som är en av de högst prioriterade psykosociala insatserna i Socialstyrelsens nationella riktlinjer. 

image for the course

Barnintensivvård för sjuksköterskor, 7,5hp (A)

Genom fördjupade teoretiska och kliniska kunskaper ämnar kursen att kompetensutveckla specialistsjuksköterskor inom barnintensivvård.

image for the course

Cystoskopi vid ytlig urinblåsecancer, 30 hp

Kursen vänder sig till sjuksköterskor inom urologisk vård.

image for the course

Familjeterapi vid ätstörning

Familjeterapi är en evidensbaserad behandlingsmetod vid ätstörningar, som har bäst stöd vid behandling av barn och ungdomar men är även framgångsrik vid behandling av vuxna. Denna utbildning riktar sig till de som arbetar med behandling av de som drabbats av ätstörning.

image for the course

Gipstekniker, 22,5hp

Gipstekniker kompetensutvecklar kursdeltagare i en gips-teknisk utbildning med fördjupade teoretiska kunskaper inom bland annat anatomi, biomekanik och ortopedi med betoning på frakturlära.

image for the course

Handkirurgi och dess specifika omvårdnad, 7,5 hp

Kursen ges till sjuksköterskor och undersköterskor inom handkirurgisk verksamhet och fördjupar kunskaper om handkirurgisk anatomi, sjukdomar, diagnoser och dess specifika omvårdnad.

image for the course

Infektionssjukvård för sjuksköterskor, 15 hp

Kursen ger en omfattande kunskap om infektionssjukdomar, deras handläggning och behandling. Samarbete med Infektionskliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund.

image for the course

Inför Kunskapsprovet för läkare

Förberedande insats inför Kunskapsprovet för läkare utbildad utanför EU / ESS - Unik möjlighet för dig som är läkare och som under våren 2018 planerar att genomföra Socialstyrelsens Kunskapsprov. Genom strukturerad repetition av dina teoretiska medicinska kunskaper ges du möjlighet att på bästa sätt vara förberedd för att klara Kunskapsprovet och på så sätt komma ett steg närmare svensk legitimation och ett arbete inom skånsk sjukvård.

image for the course

IPS Handledning av praktiken 7,5 hp

Deltagarna får verktyg för att kunna handleda arbetsspecialister enligt Individual Placement and Support (IPS). Kursen är en fortsättning på IPS del I.

image for the course

Kurser i onkologi och strålbehandling för sjuksköterskor, 7,5-45hp

Flexibel utbildning. Avdelning för onkologi och patologi, Lunds universitet erbjuder kurser för dig som är sjuksköterska och arbetar eller ska börja arbeta med cancerpatienter.

image for the course

Ortopedisk vård och rehabilitering, 15 hp (A)

Kursen ger fördjupade kunskaper inom ortopediska sjukdomar, vård och rehabilitering. Målgrupp är sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

image for the course

Parkinsons sjukdom, 7,5 hp

Kursens ges av Institutionen för Hälsovetenskaper i samarbete med Parkinsonakademien och syftar till att ge deltagaren en fördjupad kunskap inom Parkinsons sjukdom.

image for the course

Rehabilitation in Hand Surgery 2017

A course focusing on both hand rehabilitation as an inter-professional subject area, and on current research and development within the field.

image for the course

Von Willebrand Disease - from theory to clinical practice

An international, case-oriented course for physicians in need of further training in Von Willebrand Disease.

image for the course

Vård av barn och vuxna med allergi, astma och annan överkänslighet, 7,5 hp

Kursens syftar till att deltagarna ska kunna arbeta med specialmottagning inom primärvård, speciallistklinik på sjukhus och/eller arbeta på samhällsnivå med tvärprofessionell samverkan.

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen