Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här
Johannes Esbjörnsson studerar systemvetenskap och tillbringade en termin som utbytesstudent i Leeds i Storbritannien. Här hör du honom berätta om sina utbytesstudier i en film gjord under hans tid i Leeds.

Johannes berättar om tiden i Leeds

”Det bästa med att vara utbytesstudent är att man blir satt i en helt ny situation på en okänd plats. Man får skapa ett nytt liv här. I början är det jobbigt, men efter ett tag kommer man in i det. I Lund har jag pluggat i två år och blev bekväm i mitt gamla kompisgäng. Här blir man tvungen att skaffa nya kompisar. Jobbigt i början, men sen växer man som människa av att testa nya saker och sätta sig utanför sin bekvämlighetszon.

I Lund är nationerna specifika och unika, men här är det societys som är väldigt nischade. Till exempel skjuter de bågskytte och så är det det som man gör. Men jag har inget sånt nischat intresse, så jag har inte gått med i något. I stället går man ut och gör vanliga saker, fast man är studenter som gör det tillsammans.

Min bästa studierelaterade upplevelse här i Leeds var ett grupparbete där jag fick träffa lite mer locals än andra utbytesstudenter. Lite kul i och med att folk har olika scheman, och det var jobbigt, men en rolig upplevelse att få träffa en annan typ av människor.

Min bästa uppelevelse utanför studierna, var hej då-festen med mina kompisar här i Leeds. Vi lekte sectret santa och sa hej då. Jättefint. Då insåg jag hur nära jag kommit de här personerna.”

Bloggade under utbytet

Johannes Esbjörnsson bloggade även under sin tid som utbytesstudent.

Läs alla inläggen av Johannes i bloggen ”Lundastudent”

Johannes Esbjörnsson

Utbildning: Systemvetenskap

Utbytesland: Storbritannien (England)

Utbytesuniversitet: University of Leeds

Period: Hösten 2015

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen