Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Linda Leffler-Olsson - USA

För Linda Leffler-Olsson som läser juristprogrammet har det alltid varit en självklarhet att läsa utomlands under studietiden. Hon valde Lunds universitet för att kunna göra ett utbyte med Suffolk University Law School i Boston.

Linda Leffler Olsson, juriststudent som spenderat en termin i Boston, USA.

– Det är en bra merit att ha studerat på universitetsnivå i ett annat land oavsett om jag hamnar på en svensk eller internationell arbetsplats i framtiden, säger Linda. Dessutom älskar jag att resa, och att få möjligheten att vara i en stad och ett land lite längre gör att man lär känna den platsen på ett annat sätt än vid kortare resor.

I USA upptäckte Linda att lärarna ställde högre krav på interaktion med studenterna än vad man gör i Sverige. Det kräver mer förberedelser för studenterna. På flera kurser utser lärarna studenter som ska vara ”on call” på en föreläsning, det vill säga att de ska kunna svara på frågor relaterade till det ämne som föreläsningen handlar om.

Hon rekommenderar absolut andra studenter att åka på utbyte.

– Det är roligt att få uppleva nya kulturer och det finns så mycket annat man får möjlighet att göra som man inte kan göra hemma. Jag fick till exempel chans att göra praktik på en amerikansk advokatbyrå, vilket var en väldigt rolig och intressant erfarenhet.

Namn: Linda Leffler-Olsson

Utbildning: Juristlinjen

Utbytesland: USA

Utbytesuniversitet: Suffolk University Law School

Utbytesår: 14/15

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen