Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Johannes Kazantzidis - Storbritannien

Johannes Kazantzidis läste till civilingenjör i elektroteknik vid Lunds Tekniska Högskola, LTH, och tyckte det skulle vara en bra erfarenhet att läsa utomlands. Detta både för att skapa kontakter inför det stundande arbetslivet, men också för att utveckla engelskan.

Johannes Kazantzidis har varit utbytesstudent i London.

– Jag ville läsa vid ett topprankat universitet, berättar Johannes, och därför föll valet på London Imperial College. Jag tänkte att ett sådant universitet skulle ge mig stora utmaningar och därför var jag intresserad av att testa det.

Det visade sig att sättet att studera skilde sig mycket mellan universiteten. I London låg alla tentor i slutet av studieåret och Johannes hade sex tentor i maj. Dessutom gjorde han också ett examensarbete där opponeringen var som en mindre disputation. 

– Det är lättare att kugga ett helt år på Imperial College än på LTH, berättar han. Missar man fler än två kurser så måste man läsa om hela det året. Detta gör att alla känner en stor press, men man blir också mer motiverad och alla pluggar hårdare där. Du kan bara inte misslyckas!

Tiden som utbytesstudent var utan tvekan Johannes bästa studieår, både på ett personligt och studiemässigt plan.

– Det är en stor grej att flytta utomlands ensam, och du växer oundvikligen som person.

Namn: Johannes Kazantzidis

Utbildning: Elektroteknik

Utbytesland: Storbritannien

Utbytesuniversitet: Imperial College

Utbytesår: 14/15

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen