Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jubileumskursen

Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras under året är Lunds universitets egen jubileumskurs!

Om kursen

Jubileumskursen ger en unik inblick i forskningsvärlden och lyfter fram vetenskap och kunskap på ett underhållande sätt. Presentatörerna är experter inom sina ämnen och har som mål att få deltagare att lära sig lite mer om världen vi lever i.

Kursen är öppen för alla och sker på vardagskvällar mellan 19:00–20:00 på olika platser i Lund, samt vid utvalda tillfällen i Malmö.

Kursen kräver ingen föranmälan, men kom i god tid då det är begränsade platser vid varje föreläsning! Kursen är gratis.

Diplomering
De deltagare som gått på en föreläsning från varje universitetsfakultet – totalt nio stycken – kommer vid en officiell ceremoni söndagen den 28 januari 2018 att tilldelas ett diplom av rektor Torbjörn von Schantz. Diplomeringen sker 17:15 i Pelarsalen, Universitetshuset. Alla är också välkomna att delta i jubileets avslutningsceremoni som startar redan kl. 16.00 där de eller dem som lyckats med bragden att ha gått på jubileumskursens alla föreläsningar kommer att uppmärksammas. Deltagande i jubileets avslutningsceremoni kräver separat anmälan. För att kunna få ett diplom så måste du även ha lämnat in din tentamensbok - läs mer nedan.

Läs mer om diplomeringen

 

Hela programmet finns nedan.

Mer om kursens upplägg:

 

 

Kursprogrammet

 

Ladda ner översikt över kursprogrammet (PDF 27 kB, nytt fönster)

 

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen