Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Plattformar för samarbete

Våra kontor i Kina, Hong Kong och Indien
Lunds universitet har bidragit till att utveckla miljöer för utbyten på lärar-, forskar- och studentnivå i framför allt Kina, men även i Indien och Hong Kong. Dessa plattformar för samarbete garanterar en långsiktighet i vårt samarbete med asiatiska universitet.

Nordic Centre Fudan, Kina

Nordic Centre på Fudan University, Shanghai, är ett samarbete mellan 26 nordiska universitet som genom gemensamma forskningsprojekt och utbildningar syftar till att öka förståelsen och knyta närmare band mellan de nordiska länderna och Kina.

  • Nordic Centre är en plattform för forskningssamarbeten och konferenser
  • Genom Nordic Centre arrangeras undervisning både för kinesiska studenter om Norden och för nordiska studenter om Kina
  • Nordic Centre bedriver också verksamhet i samarbete med det nordiska näringslivet i Shanghai och Kina och har ett gott stöd från de nordiska ambassaderna och konsulaten

Nordic Centre Fudans webbplats

David C. Lam Institute, Hong Kong

David C. Lam Institute for East-West Studies (LEWI) är ett internationellt forskningsinstitut som Lunds universitet är medlem i. LEWI ligger i Hong Kong, men har medlemmar från och bedriver aktiviteter på flera kontinenter. LEWI tillhandahåller bland annat Resident Graduate Scholarship Programme, Visitorship Programme och Scholar-in-Residence Programme. Lunds universitet har ett eget kontor som i första hand står till våra forskares och lärares förfogande.

David C Lam Institutes webbplats

Nordic Centre Indien

Nordic Centre in India (NCI) är ett konsortium bestående av nordiska universitet med syfte att främja forsknings- och utbildningssamarbete mellan Norden och Indien. Konsortiet administreras av ett sekretariat i Norden, för närvarande vid Umeå universitet, och har ett sambandskontor/föreståndarresidens i New Delhi. Föreståndare är Mr Samrat S Kumar.

Nordic Centre Indiens webbplats

 

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Sektionen Externa relationer
er [at] er [dot] lu [dot] se

Fax:
046-222 41 11

Besöksadress:
Stora Algatan 4, Lund
Karta

Postadress:
Box 117, 221 00 LundPlattformar i Kina och Hong Kong
Henrik Hofvendahl
Henrik [dot] Hofvendahl [at] er [dot] lu [dot] se

Telefon:
046-222 30 15

 

Nordic Centre Indien
Henrik Hofvendahl
Henrik [dot] Hofvendahl [at] er [dot] lu [dot] se

Telefon:
046-222 30 15

 

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen