Samarbeten i Nord- och Latinamerika

Lunds universitet samverkar och samarbetar med toppuniversitet världen över genom internationella nätverk, samarbetsprogram och plattformar. Här presenterar vi några av våra större, universitetsövergripande samarbeten med partners i Nord- och Latinamerika.

Samarbeten i Nordamerika

Universitetsövergripande partnerskap med University of Maryland College Park

University of Maryland (UMD) är ett offentligt, forskningsintensivt universitet. Universitetet har två campus: College Park beläget i närheten av Washington, D.C., och Baltimore.

UMD College Park har cirka

• 41 000 studenter
  • 9 000 anställda
  • 388 000 alumner

och erbjuder

• cirka 100 grundutbildningsprogram
  • fler än 110 masterutbildningar och
  • drygt 80 doktorandprogram.

University of Maryland College Park är medlem i U21-nätverket. Universitetet rankas enligt THE 2021 som ett av de främsta i världen, nr 90.

University of Marylands webbplats

Universitetsövergripande partnerskap med University of Toronto

University of Toronto är ett offentligt, forskningsintensivt universitet. Universitetet har tre campus belägna i närheten av centrala Toronto:

• St. George (UTSG) Campus
  • Scarborough (UTSC) Campus och
  • Mississauga (UTM) Campus.

Universitetet har cirka

• 93 000 studenter
  • 22 200 anställda och
  • 607 000 alumner

och erbjuder

• över 700 kandidatprogram och
  • över 200 masterprogram

University of Toronto rankas enligt THE 2021 som ett av de främsta i världen, nr 18.

University of Torontos webbplats

Samarbeten i Nordamerika – medarbetarwebben.lu.se

Samarbeten i Latinamerika

Lunds universitet har omfattande samarbeten i regionen, både när det gäller utbildning som forskning.

ACCESS – Academic Collaboration Chile Sweden

Lunds universitet har tillsammans med Uppsala universitet, Pontificia Universidad Catolica de Chile och Universidad de Chile skapat en plattform i syfte att öka samarbeten inom högre utbildning mellan Sverige och Chile.

ACCESS-projektets webbplats

FAPESP – São Paulo Research Foundation

Lunds universitet har sedan 2015 ingått ett samarbete med FAPESP (São Paulo Research Foundation). Syftet är att stärka samarbeten inom forskning mellan LU och forskare i delstaten São Paulo, Brasilien.

FAPESP:s webbplats

Samarbeten i Latinamerika – medarbetarwebben.lu.se

Nordamerika
Pouneh Eftekhari
pouneh [dot] eftekhari [at] er [dot] lu [dot] se

Latinamerika
Miguel Cornejo Herrera
miguel [dot] cornejo_herrera [at] er [dot] lu [dot] se

Telefon:

CALIE-projektet

Svensk-amerikanskt samarbetsprojekt gällande akademiskt ledarskap och strategisk förnyelse av utbildning som pågick 2019–2021.

Deltagande universitet:

• Lunds universitet
  • Göteborgs universitet
  • Stockholms universitet
  • Uppsala universitet
  • Stanford University
  • UC Berkeley
  • University of Washington

Resultat och dokumentation från projektet finns tillgängligt på webben:

calieproject.com

Teresia Rindefjäll, projektledare