Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Cristian Bellodi

medicinforskaren Christian Bellodi vid sitt skrivbord
Cristian Bellodi, född i Italien 1977, är biträdande universitetslektor, forskargruppschef och forskningsledare vid Stamcellscentrum och det strategiska forskningsområdet StemTherapy.

Från Università degli studi i Modena till University of Leicester till University of California… Varför valde du Lunds universitet?

– Jag valde Lund och i synnerhet Stamcellscentrum för att det är välorganiserat, resursstarkt och känt över hela världen som ett kraftcentrum inom stamcells- och cancerforskningen. För en ung forskare i början av karriären ger forskningsmiljön i Lund unika möjligheter att skapa synergieffekter och gedigna samarbeten med världsledande forskare i biologi med starkt fokus på stamcells- och cancerforskning.


Vilka intryck har du fått av Lund?

– Mycket positiva – det är en pärla i södra Skandinavien! Staden är charmerande småskalig med smala kullerstensgator, ståtliga tegelbyggnader och ett dynamiskt studentliv. Jag bor i en lägenhet i centrala Lund och njuter av min promenad till Stamcellscentrum varje morgon. Jag ser fram emot att upptäcka mer om Lund och Sverige under de närmaste åren.

 

Sidansvarig:

kontaktinformation

Sektionen Personal

Se avdelningar och kontaktpersoner

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen