lu.se i ny design

Ny design på lu.se – men innehållet är sig likt!

Den webbplats du nu befinner dig på, lu.se, har den 3 september gått över till Lunds universitets nya webbmallar. Innehållet är detsamma som tidigare, men i ny design.

För dig som är återkommande besökare på webbplatsen finns en del mindre förändringar att vänja sig vid. Vissa direktlänkar till andra webbplatser eller digitala tjänster ligger nu på nya ställen. Sidan för kurser och program är uppbyggd på ett annat sätt.

Sökbaserad sida med kurser och program

Sidan för kurser och program är nu sökbaserad, med möjlighet att söka på ord som finns i utbildningens titel, men också från utbildningens beskrivningstext. Startläget är en totallista med både kurser och program. Från den listan kan man filtrera sig ned till ett mer avgränsat resultat, eller söka sig fram, eller göra en kombination av sökning och filtrering.

Bland de filter man kan använda finns ett med intresseområden, som är hämtat från samma kategorisering som används av antagning.se. Det går också att filtrera på om utbildningen är öppen för ansökan eller ej, om det är en distansutbildning, om det är en kurs eller ett program, med mera. Det finns nu även en kompletterande sida med utbildningarna presenterade i bokstavsordning.

Direktlänkar med ny plats

Nu hittar du länkar till webmail, information för media, och information för alumner under menyn Fler direktlänkar. Övriga direktlänkar i sidhuvudet går till information för nuvarande studenter respektive medarbetare, samt till bibliotekens gemensamma webbplats.

Längst ned på webbsidan, i  den så kallade sidfoten, finns länkar till fakulteters, institutioners och andra universitetsverksamheters webbplatser. Där finns också information om webbplatsen, kontaktinformation, och en länk till tillgänglighetsredogörelse för lu.se.

Ny modulär design

Den nya designen är framtagen för att vara flexibel och kunna presentera innehåll på olika sätt för olika ändamål. Webbsidorna använder skärmens bredd mer än tidigare, du som användare kan därför uppleva att innehållet ser olika ut i olika webbläsare och på olika skärmar.