Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rektor Erik Renström

Erik Renström
Rektor Erik Renström. Fotograf: Charlotte Carlberg Bärg

Erik Renström är sedan 1 januari 2021 rektor vid Lunds universitet. Rektor har det övergripande ansvaret för hela universitetets verksamhet (i samarbete med prorektor) och svarar under universitetsstyrelsen för ledningen av verksamheten. I detta ligger såväl att följa verksamheten som att ta initiativ till förnyelse och förändringar. Rektor utfärdar de föreskrifter som erfordras och har en allmän tillsynsplikt avseende verksamheten.

Erik Renström är professor i experimentell endokrinologi och har varit dekan vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet 2018-2020. Han har varit verksam inom sjukvården, akademin och i näringslivet och har även arbetat i skärningspunkten mellan de olika aktörerna i flera projekt.

Erik Renströms forskning är inriktad på diabetes och särskilt de insulinproducerande betacellerna i bukspottkörteln. Han har bedrivit diabetesforskning i Lund och Göteborg, varit post doc i Storbritannien och arbetat på läkemedelsbolaget Novo Nordisk A/S. Erik Renström har varit biträdande koordinator på diabetescentret LUDC, som blev Linnécentrum 2006, samt koordinator för Exodiab, ett av regeringens strategiska forskningsområden (SFO).

Rektor har en blogg där han delar med sig av sina tankar om universitetet och högskolesektorn.

Läs rektor Erik Renströms blogg här

Kontaktinformation

Erik Renström
Rektor
046-222 70 01 (besvaras av rektors sekreterare)
rektor [at] rektor [dot] lu [dot] se (rektor[at]rektor[dot]lu[dot]se)

Eva Porenius
Rektors sekreterare
046-222 70 03
eva [dot] porenius [at] rektor [dot] lu [dot] se