Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rektor Erik Renström

Erik Renström
Rektor Erik Renström. Fotograf: Charlotte Carlberg Bärg

Rektor har det övergripande ansvaret för hela universitetets verksamhet (i samarbete med prorektor) och svarar under universitetsstyrelsen för ledningen av verksamheten. I detta ligger såväl att följa verksamheten som att ta initiativ till förnyelse och förändringar. Rektor utfärdar de föreskrifter som erfordras och har en allmän tillsynsplikt avseende verksamheten.

Erik Renström är universitetets rektor under mandatperioden 2021-01-01 – 2026-12-31.

Erik Renström är utbildad läkare och professor i experimentell endokrinologi och kommer närmast från Medicinska fakulteten vid Lunds universitet, där han var dekan.

Erik Renström har en bred erfarenhet från sjukvård, akademi och näringsliv. Han har bedrivit diabetesforskning i Lund och Göteborg samt tillbringat tid som postdoktor i Storbritannien. Hans forskning har publicerats i ledande tidskrifter som Science, Nature och relaterade tidskrifter.

Rektor har en blogg där han delar med sig av sina tankar om universitetet och högskolesektorn.

Läs rektor Erik Renströms blogg här

Ansvarsområden

  • Strategisk ledning

Kontaktinformation

Erik Renström
Rektor
046-222 70 01 (besvaras av rektors sekreterare)
rektor [at] rektor [dot] lu [dot] se (rektor[at]rektor[dot]lu[dot]se)

Eva Porenius
Rektors sekreterare
046-222 70 03
eva [dot] porenius [at] rektor [dot] lu [dot] se