Värt att besöka

Kultur- och naturupplevelser för hela familjen

barn och unga på Vattenhallen

Information med anledning av coronaviruset

På grund av covid19 har vissa av våra verksamheter stängt eller ändrade öppettider. För mer information, se respektive verksamhets webbplats nedan:
 

Vattenhallen Science Center

Till Vattenhallen kommer nyfikna barn och vuxna som vill prova på olika experiment med fokus på naturvetenskap och teknik.

Här kan du till exempel klä dig i en jättesåpbubbla, vandra genom tarmkanalen eller skjuta protoner och kittla elektroner. För de yngsta besökarna
finns Barnrummet – ett rum där känsla och lek ska leda till nya idéer. På helgerna och under loven kan du se någon av våra uppskattade shower.

Under helger och skollov har Vattenhallen öppet för allmänheten, och på vardagar kommer skolklasser och andra grupper på besök.

Vattenhallen hjälper också till att arrangera olika event, föreläsningar och barnkalas.

Planetariet

I Planetariet kan du med teknikens hjälp få känslan av att flyga ut i universum och besöka planeter och galaxer eller dyka ner bland havets korallrev.

Botaniska trädgården

I kulturminnesmärkta Botaniska trädgården finns mer än 7000 arter. Trädgården anordnar utställningar och evenemang för både barn och vuxna.

Växthusen och trädgården är öppna för besökare alla dagar i veckan. Fri entré.

Skissernas Museum

Skissernas Museum är ett konstmuseum med en vacker skulpturpark nära Universitetsbiblioteket i Lund.

Museet anordnar flera utställningar årligen, men också föreläsningar, konserter, pedagogisk verksamhet, skapande verksamhet för barn och unga med mera.

Efter en omfattande om- och tillbyggnad återinvigdes museet i januari 2017.

Historiska museet

Historiska museet vid Lunds universitet är södra Sveriges största museum för arkeologiska fynd, mynt och kyrklig konst. Här hittar du många unika föremål som visar människans och samhällets utveckling.

Här finns också Domkyrkomuseet.

Musikhögskolan i Malmö

Musikhögskolan har en omfattande konsertverksamhet med cirka 200 öppna evenemang om året i Öresundsregionen.

Se konsertkalendariet på Musikhögskolans webbplats
 

Mer att besöka