Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Värt att besöka

Välkommen att besöka oss! På Lunds universitet hittar du kultur- och vetenskapsupplevelser för hela familjen.

Glaskolvar med färgglada vätskor mot svart bakgrund. Foto.
Laddat för experiment på Vattenhallen. Foto: Vattenhallen

Vattenhallen Science Center

Till Vattenhallen kommer nyfikna barn och vuxna som vill prova på olika experiment med fokus på naturvetenskap och teknik.

Här kan du till exempel klä dig i en jättesåpbubbla, lära dig mer om jordens utveckling eller skjuta protoner och kittla elektroner. För de yngsta besökarna finns Barnrummet – ett rum där känsla och lek ska leda till nya idéer.

På helgerna och under skolloven har Vattenhallen öppet för allmänheten, och då kan du se någon av våra uppskattade shower. På vardagar kommer skolklasser och andra grupper på besök.

Vattenhallen hjälper också till att arrangera olika event, föreläsningar och barnkalas.

Planetariet

I Planetariet kan du med teknikens hjälp få känslan av att flyga ut i universum och besöka planeter och galaxer eller dyka ner bland havets korallrev.

Botaniska trädgården

I kulturminnesmärkta Botaniska trädgården finns mer än 7000 arter. Trädgården anordnar utställningar och evenemang för både barn och vuxna.

Växthusen och trädgården är öppna för besökare. Fri entré.

Skissernas Museum

Skissernas Museum är ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst.
 
Utöver basutställningarna presenterar museet varje år en rad tillfälliga utställningar. Dessutom erbjuds ett rikt och varierat program för barn, unga och vuxna med bland annat

  • guidade visningar
  • föreläsningar
  • konserter
  • konstnärssamtal
  • performances och
  • skapande verkstad.

I museets vackra skulpturpark kan du se konst dygnet runt.

Fri entré för studenter och anställda vid Lunds universitet.

Historiska museet

Historiska museet vid Lunds universitet är ett av Sveriges största museer för arkeologiska fynd, mynt och kyrklig konst. Här hittar du många unika föremål som visar människans och samhällets utveckling.

Här finns också Domkyrkomuseet.

Musikhögskolan i Malmö

Musikhögskolan har en omfattande konsertverksamhet med cirka 200 öppna evenemang om året i Öresundsregionen.

Odeum

Odeum är universitetets musikcentrum för studentbaserat musicerande, konserter, föreläsningar och utbildning.

Inter Arts Center

Inter Arts Center (IAC) i Malmö är Konstnärliga fakultetens centrumbildning och plattform för konstnärlig forskning och utveckling.

Som mötes- och arbetsplats med avancerad teknik och lokaler, har IAC till uppgift att stödja och initiera tvärvetenskapliga samarbeten mellan konstnärer, forskare och externa aktörer samt mellan fakulteten och Lunds universitet.

IAC erbjuder regelbundet offentliga evenemang som föreställningar, konserter, installationer och utställningar.

Mer att besöka