Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Värt att besöka

Kultur- och naturupplevelser för hela familjen

Blommande prästkragar mot blå himmel. Foto.

Sommaröppet på universitetet

Flera av våra publika verksamheter har öppet i sommar, under corona-anpassade former. Så välkommen att besöka oss!

För mer information om aktuella öppettider, se respektive verksamhets webbplats nedan:

Vattenhallen Science Center

Till Vattenhallen kommer nyfikna barn och vuxna som vill prova på olika experiment med fokus på naturvetenskap och teknik.

Här kan du till exempel klä dig i en jättesåpbubbla, vandra genom tarmkanalen eller skjuta protoner och kittla elektroner. För de yngsta besökarna
finns Barnrummet – ett rum där känsla och lek ska leda till nya idéer. På helgerna och under loven kan du se någon av våra uppskattade shower.

Under helger och skollov har Vattenhallen öppet för allmänheten, och på vardagar kommer skolklasser och andra grupper på besök.

Vattenhallen hjälper också till att arrangera olika event, föreläsningar och barnkalas.

Planetariet

I Planetariet kan du med teknikens hjälp få känslan av att flyga ut i universum och besöka planeter och galaxer eller dyka ner bland havets korallrev.

Botaniska trädgården

I kulturminnesmärkta Botaniska trädgården finns mer än 7000 arter. Trädgården anordnar utställningar och evenemang för både barn och vuxna.

Växthusen och trädgården är öppna för besökare. Fri entré.

Skissernas Museum

Skissernas Museum är ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst.
 
Utöver basutställningarna presenterar museet varje år en rad tillfälliga utställningar. Dessutom erbjuds ett rikt och varierat program för barn, unga och vuxna med bland annat

  • guidade visningar
  • föreläsningar
  • konserter
  • konstnärssamtal
  • performances och
  • skapande verkstad.

I museets vackra skulpturpark kan du se konst dygnet runt.

Fri entré för studenter och anställda vid Lunds universitet.

Historiska museet

Historiska museet vid Lunds universitet är ett av Sveriges största museer för arkeologiska fynd, mynt och kyrklig konst. Här hittar du många unika föremål som visar människans och samhällets utveckling.

Här finns också Domkyrkomuseet.

Musikhögskolan i Malmö

Musikhögskolan har en omfattande konsertverksamhet med cirka 200 öppna evenemang om året i Öresundsregionen.

Se konsertkalendariet på Musikhögskolans webbplats – öppnas i ny flik
 

Mer att besöka