Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Varför Lunds universitet?

Att studera vid Lunds universitet är en berikande upplevelse, där du växer som människa och får vänner, kunskaper och kontakter för livet. Med vårt sigill på ditt examensbevis har du möjligheten att ge dig ut på arbetsmarknaden i hela världen.

Glad studentska utklädd till banan i karnevalståget. Foto.

Ett unikt studentliv

Lunds unika studentliv gör att många söker sig hit varje termin. Utbudet av aktiviteter på nationer, kårer och Akademiska föreningen är stort – och här finns garanterat något för dig. Lundakarnevalen vart fjärde år gör inte saken sämre.

Studentliv – engagera dig!

Ett universitet för alla

Som lundastudent har du tillgång till olika former av stöd och service under din utbildning – allt från pedagogiskt stöd om du har en varaktig funktionsnedsättning till karriärvägledning när du närmar dig examen. Studenthälsan och Studieverkstaden hjälper dig om du kör fast eller behöver tips för att få ihop studentvardagen.

Service och stöd

Internationella studenter tar en selfie i Lunds stadskärna.

Internationella möjligheter

Det internationella perspektivet genomsyrar det mesta vid Lunds universitet. Vi har utbytesavtal med många universitet runt om i världen. Det innebär att du som student har goda möjligheter att få internationella erfarenheter – antingen som en av de cirka 1300 lundastudenter som årligen studerar utomlands, eller genom att träffa de utbytesstudenter från jordens alla hörn som är på plats i Lund.

Internationella möjligheter