Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Medan du är iväg - Cloned

Under ditt utbyte får du stöd och hjälp både från ditt värduniversitet och från din utbyteskoordinator på Lunds universitet. Tänk också på att ta till dig information från lokala myndigheter.

Campusområde. University of North Carolina at Chapel Hill, USA. Foto.
North Carolina at Chapel Hill, USA

Aktuell e-postadress

Vi kommunicerar med dig via e-post och måste kunna nå dig under hela utbytesperioden. Meddela eventuella ändringar av e-postadress till din koordinator vid Lunds universitet eller enligt instruktion från din fakultet.

Bli studentambassadör

Som utbytesstudent representerar du Lunds universitet. Vi vill gärna att du ställer upp på mässor och informationsträffar och berättar hur det är att studera vid Lunds universitet. Kontakta din koordinator om du behöver informationsmaterial till någon mässa, så kan vi skicka det till värduniversitetet.

Läs mer om att vara studentambassadör utomlands

Registrera dig på ditt utbyte i Ladok

Du måste registrera dig på ditt utbyte i Ladok i samband med att du påbörjar dina studier utomlands. Om du är borta i ett år behöver du bekräfta att studierna fortsätter termin 2.

Gå till Ladok för att registrera dig på ditt utbyte

Samla information om dina kurser

Samla på dig så mycket information som möjligt om de kurser du läser vid värduniversitetet, till exempel detaljerade kursbeskrivningar, litteraturlistor och scheman. Som komplement till ditt transcript kan detta material underlätta tillgodoräknandet efter hemkomst.

  Fortsatta studier vid Lunds universitet

  Kom ihåg att söka kurser vid Lunds universitet för den termin du kommer hem.

  Om något oförutsett händer när du är iväg

  Om du ändrar kurser

  Om du byter kurser efter ankomst till värduniversitetet måste du säkerställa att din förändrade studieplan går att tillgodoräkna vid Lunds universitet. Kontakta din heminstitution eller det internationella kontoret vid din fakultet.

  Om du avbryter ditt utbyte

  • Meddela din koordinator och din fakultet om du hoppar av en nominering eller avbryter påbörjade utbytesstudier.
  • I vissa fall kan du fortsätta att läsa kurserna på distans. Kontakta dina kursledare för att ta reda på vad som gäller för dig.
  • Om du behöver bostad i Lund/Malmö/Helsingborg kan du kontakta LU Bostäder luacc [at] service [dot] lu [dot] se
  • Du som haft Erasmusstipendium behöver kontakta erasmusstudier [at] er [dot] lu [dot] se för att lämna uppgifter om hur många dagar du varit på utbyte och vilka kostnader du haft. Meddela din koordinator och din fakultet om du hoppar av en nominering eller avbryter påbörjade utbytesstudier.  

  Försäkringen StudentUT

  Som utbytesstudent eller praktikant via Lund universitet omfattas du av Kammarkollegiets samlingsförsäkring Student UT.