Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kompetensutveckling och vidareutbildning

Kvinnlig student håller i sitt diplom och tittar in i kameran. Foto.

Vi ger dig nya kunskaper hela livet

Vid Lunds universitet har du möjlighet att tillägna dig ny kunskap genom hela livet. Vi erbjuder kompetensutveckling och vidareutbildning som baseras både på vår breda och djupa kunskap inom många olika områden. En hel del kurser ges digitalt utan fysiska möten på campus och många kurser ges på deltid. Vi erbjuder både kostnadsfri utbildning i form av fristående kurser som du som privatperson kan söka och skräddarsydda uppdragsutbildningar som din arbetsgivare betalar.

 

Genvägar till sidans innehåll:

Fristående kurser

Uppdragsutbildning som arbetsgivaren betalar

Moocar

 

Fristående kurser

Fristående kurser är alltid gratis och ger dig akademiska högskolepoäng när du har klarat kursen. Många av våra kurser ges på halvfart eller kvartsfart. Det innebär att du som jobbar skulle kunna läsa en fristående kurs vid sidan av ditt arbete.

När du söker utbildningar via fristående kurser måste du ha minst grundläggande behörighet för att kunna komma in. För en del utbildningar gäller särskild behörighet. Du kan också ansöka om prövning om reell kompetens.

Behörighet (till våra ordinarie utbildningar)

Kontakta den allmänna studievägledningen för vägledning och information

Kurser med fokus på kompetensutveckling och vidareutbildning

Här har vi samlat kurser ur vårt utbud som vi tror är extra relevanta/intressanta för dig som vill kompetensutveckla/vidareutbilda sig senare i livet.

Sök fritt i kurslistan eller filtrera på exempelvis distansutbildningar och kurser på deltid.

 • Hela kurslistan
 • Kurser på distans
 • Kurser på deltid

Se hela universitetets kursutbud

Du kan också söka efter fler kurser som är relevanta för din kompetensutveckling:

Sök bland alla Lunds universitets fristående kurser

 

Uppdragsutbildning – betalas av arbetsgivaren

Lunds universitet erbjuder kompetensutveckling till anställda inom företag, myndigheter och organisationer i form av uppdragsutbildning. Du kan gå kurser inom vårt befintliga utbud inom uppdragsutbildning, eller be din arbetsgivare att beställa en skräddarsydd utbildning. Det är alltid din arbetsgivare som betalar kursavgiften.

Uppdragsutbildning som utbildningsform

Många av våra uppdragsutbildningar ger dig akademiska högskolepoäng. Det är ingen skillnad på dessa poäng och på sådana som du får efter godkänd examination på universitetets ordinarie utbildningar. Kursbevisen har samma status.

Dina erfarenheter väger tungt och därför behövs inga betyg eller andra intyg på förkunskaper visas upp för att kunna bli antagen till en uppdragsutbildning.

Uppdragsutbildning vid Lunds universitet

Sök bland uppdragsutbildningens kurs- och programutbud


MOOC-kurser

MOOC står för Massive Open Online Course. En MOOC är en digital kurs som välkomnar alla intresserade, oavsett förkunskaper. Våra kurser är gratis och ges på distans. Du kan inte räkna in en MOOC i din examen eller få högskolepoäng för kursen, men du kan å andra sidan ofta läsa en MOOC vid sidan av ditt arbete eller andra studier. Med Lunds universitets egenproducerade MOOC:ar läser du kurser med hög kvalitet och får värdefulla meriter att lägga till i din kunskapsbank.

Lunds universitets MOOC:ar

Lunds universitets samlingssida för MOOC:ar på Coursera.org


Studieinformation för kompetensutveckling och vidareutbildning

Text

Länk (till ny sida, alternativt all information samlad på denna sida)

 

  Kontaktinformation

  Allmän studievägledning vid Lunds universitet

  Besöksadress:
  Sektionen Student och utbildning
  Genetikhuset, Plan 3
  Sölvegatan 29 B, Lund

  Kontaktinformation

  Avdelningen för uppdragsutbildning
  info [at] education [dot] lu [dot] se (info[at]education[dot]lu[dot]se)
  Telefon: +46 (0)46-222 0707

  Besöksadress:
  Medicon Village
  Scheeletorget 1, Lund
  Karta

  Postadress:
  Box 117
  221 00 Lund

  Tjänstledighet för studier

  Tänk på att du ofta kan ha rätt till obetald tjänstledighet från ditt arbete för att studera. Fråga din arbetsgivare eller ditt fackförbund för mer information.

  Lagen om arbetstagares rätt till ledighet för utbildning på notisum.se