Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vanliga frågor Alumnnätverket

Alumnnätverket är till för alla som har studerat, arbetat eller varit i nära samarbete med Lunds universitet. Naturligtvis inkluderar detta hedersdoktorer, gästforskare, styrelseledamöter och andra som arbetar nära universitetet. Du är också välkommen att registrera dig som student om du har tagit minst 30 hp inom dina studier. Notera att du inte behöver ha tagit examen vid Lunds universitet för att betraktas som alumn och bli medlem i Alumnnätverket.

Medlemmar inkluderar:

 • De som har studerat vid Lunds universitet
 • Tidigare internationella masterstudenter
 • Tidigare utbytesstudenter
 • Alumner som bor utomlands
 • Tidigare och nuvarande anställda vid Lunds universitet
 • Universitetspartners
 • Donatorer

 1. Du registrerar din e-postadress (Observera! Använd inte din studentadress) i Alumnnätverket via länken nedan.

  Alumnnätverket
   
 2. När du har registrerat din e-postadress får du en verifieringslänk skickad till din e-postadress. När du klickar på verifieringslänken kommer du att kunna fylla i dina personliga uppgifter. Du kommer bland annat att få fylla i ditt personnummer för att vi ska kunna koppla din medlemssida till dina studieuppgifter. Om du saknar svenskt personnummer fyller du i ditt födelsedatum.
 3. Klicka på knappen ”Registrera”. Vänligen notera att ditt medlemskap inte är registrerat förrän du har fått ett bekräftelsemejl som bekräftar att ditt medlemskap har godkänts.

Nej, ditt medlemskap i Alumnnätverket är helt kostnadsfritt.

 1. Du loggar in på din medlemssida i Alumnnätverkets system genom att klicka på länken nedan.

  Alumnnätverket
   
 2. Fyll i din e-postadress och klicka på knappen ”fortsätt”. En verifieringslänk skickas till den angivna e-postadressen och när du klickar på denna länk loggas du automatiskt in.

  Om du använder en annan e-postadress än den som är sparad i din profil kommer du att behöver fylla i ditt namn och personnummer så att vi kan synkronisera dina uppgifter.

  Om du har ett Facebook-konto går det även bra att logga in genom att klicka på knappen ”Fortsätt med Facebook” och följa instruktionerna. Logga in i Alumnnätverket via länken nedan.

  Alumnnätverket

Genom att använda sig av kombinationen e-post och verifieringslänk behöver du inte komma ihåg lösenord och användarnamn vilket är ett mer användarvänligt alternativ. Det enda du behöver komma ihåg är din egen e-postadress.

Nej, det finns bara ett universitetsgemensamt system för alumnverksamheten. Däremot har de flesta fakulteter, institutioner och program egen information på sina webbplatser om sin alumnverksamhet och kan bjuda in till egna alumnevenemang. Det kan även finnas LinkedIn-grupper för alumner från specifika program och utbildningar.

Dina personuppgifter lagras i ett så kallat CRM-system. Systemet är endast tillgängligt för specifika administratörer vid Lunds universitet och alla uppgifter om dig och ditt medlemskap är endast synligt för systemadministratörer vid Lunds universitet. Klicka på länken nedan för att ta del av de allmänna villkoren med information om hur vi hanterar dina personuppgifter i Alumnnätverkets CRM-system. 

Allmänna villkor

Lundensaren är Alumnnätverkets nyhetsbrev som skickas ut via e-post cirka fyra till sex gånger per år. Du kan läsa tidigare utgåvor av Lundensaren på Alumnnätverkets webbsida.

Nyhetsbrev för alumner

Utskicken baseras på vilken språkpreferens du angav när du registrerade dig i Alumnnätverket.

Logga in i på din alumnsida via länken nedan och ange dina språkpreferenser. Vänligen notera att vid våra engelskspråkiga evenemang skickas inbjudan bara på engelska

Alumnnätverket – logga in

Vilka evenemangsinbjudningar du får baseras på den adress du har uppgivit på din alumnsida. Logga in i på din alumnsida via länken nedan och uppdatera dina uppgifter med ny och aktuell hemadress.

Alumnnätverket

Nej. Kontakta Studentreceptionen eller Examensavdelningen vid Lunds universitet.

Här hittar du information om var du får tag i ditt studieintyg

Vid frågor om studieintyg, kontakta Studentreceptionen via e-post: studentreception [at] lu [dot] se

Här hittar du information om hur du ansöker om examen

Vid examensfrågor, kontakta Examensavdelningen via e-post: examen [at] stu [dot] lu [dot] se

Om du vill avregistrera dig från något eller alla utskick kan du skicka e-post till oss så hjälper vi dig. E-postadressen hittar du nedan. Om du vill avregistrera dig från en viss typ av utskick, går det också bra att trycka på länken ”avprenumerera” eller ”unsubscribe” som vanligtvis finns längst ner i utskicket.

E-postadress till Alumnkontoret: info [at] alumni [dot] se

Det är tråkigt att höra att du vill lämna Alumnnätverket! För att avsluta medlemskapet kan du skicka e-post till alumnkontoret: info [at] alumni [dot] lu [dot] se

Har du nyligen bytt e-postadress eller postadress?

Kom ihåg att uppdatera din alumnprofil så att du får rätt information från oss.

Logga in i Alumnnätverket och uppdatera din kontaktinformation
 

Kontaktinformation

Karen Paulson
Projektledare Alumnkontoret
karen [dot] paulson [at] er [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 67 97