Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Detta kan du stödja

Oavsett vilket område vid Lunds universitet du väljer att stödja kan du vara trygg i att din gåva används på bästa sätt för att skapa nya landvinningar inom ditt intresseområde. På Donatorrelationer arbetar vi med en tydlig och strukturerad återkoppling till dig som givare. Hur den ser ut bestäms i de enskilda fallen och diskuteras fram gemensamt.

Aktuella donationskampanjer

Här hittar du ett urval av specifika projekt som du kan stödja just nu:

Stöd till våra forskare och fakulteter

Grunden för nya forskningsgenombrott är fler forskare, professorer och doktorander. Därmed finns även ett stort finansieringsbehov av dessa tjänster.

Donerade medel går också till att bygga upp ny infrastruktur så som exempelvis laboratorier, forskningscentrum och utrustning.

Se hur du kan stödja forskningen vid våra fakulteter

Stipendier till studenter

För att värna om det globala klassrummet behövs stipendier till talangfulla studenter som på det här viset får möjlighet att – oberoende av ekonomisk status – komma till Lund och ta sin masterexamen.

Se hur du kan göra skillnad för en begåvad student

Kultur och mötesplatser

Universitetets musikverksamheter, bibliotek, museer och andra upplevelsecentra och mötesplatser är viktiga och publika verksamheter inom Lunds universitet.

Se vilka aktuella projekt du kan stödja

Lund University Foundation

Lund University Foundation (LUF) är en icke-vinstdrivande organisation upprättad av universitetets vänner i USA. Dess syfte är att stärka universitetets band med USA och våra amerikanska alumner samt underlätta donationer till Lunds universitet från USA.

Lund University Foundations webbplats

Vi hjälper dig!

Om du inte hittar något passande område att donera till av de projekt vi nämner här på webbplatsen, tveka inte att ta kontakt med oss. Vi hjälper dig att hitta ett projekt eller en forskningsutmaning som matchar dina önskemål och intressen.

Välkommen att kontakta oss

Kontaktinformation

Pia Siljeklint
Avdelningschef
Development Office
Telefon: 046-222 34 39
pia [dot] siljeklint [at] fsi [dot] lu [dot] se (pia[dot]siljeklint[at]fsi[dot]lu[dot]se)