Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lunds universitets stipendiestiftelse

 

Stipendieceremonin 2018
Lunds universitets stipendieceremoni 2018.

Det är i möten över gränser och mellan kompetenser som riktigt starka idéer föds och utvecklas. En grupp före detta Lundastudenter och vänner till universitetet har tagit initiativet till LUSS, Lunds universitets stipendiestiftelse.

Målet är att bistå universitetet i arbetet med att attrahera de mest talangfulla studenterna, från Sverige såväl som från andra länder. Avkastningen från stiftelsen blir en viktig stipendiebas för framtida studentgenerationer.

Stiftelsen grundades som en del av Lunds universitets 350-årsjubileum och överlämnades som en gåva till universitetet i januari 2018.

Lunds universitets stipendiestiftelse leds av en nämnd bestående av donatorer och representanter för universitetsledningen.

Stipendier som gör stor samhällsnytta

Det är inte bara Lunds universitet som drar nytta av LUSS, utan också samhället som helhet. Sverige är beroende av att ha universitet av absolut världsklass om vi ska kunna behålla den starka position inom forskning och utbildning som vi haft i decennier.

Genom att donera till LUSS bidrar du till att säkra ett inflöde av internationell spetskompetens och samtidigt hjälpa våra svenska studenter att bygga globala nätverk som de och deras framtida arbetsgivare har nytta av i många år. Samtidigt bidrar du till att behålla Lund på den akademiska världskartan.

Unik insyn som donator

För dig som donator öppnar Lunds universitet upp dörrarna för en spännande resa. Du får en unik insyn i universitetets verksamhet genom möjligheten att träffa ledande forskare och studenter. Det är spännande på ett rent personligt plan, men kan också vara mycket värdefullt för din professionella verksamhet. Som stipendiedonator blir du inbjuden till universitetets årliga stipendieceremoni.

350-klubben

Genom ett bidrag om 350 000 kronor erbjuds du medlemskap i 350-klubben, ett sällskap för Lunds universitets stipendiestiftelses grundare och donatorer. Som medlem bjuds du in till ett stort antal arrangemang, där du träffar andra personer som delar ditt intresse för vetenskap och samhälle. Tillsammans med världsledande forskare diskuterar du utmaningar och visioner och får deras perspektiv på dina egna frågeställningar.

Mer om 350-klubben och dess medlemmar

Även konsortier kan bli medlem i 350-klubben. Priset per enskild individ i konsortiet är 150 000 kronor. Ett konsortium måste bestå av minst tre individer. Konsortiet erhåller lika många medlemskap i 350-klubben som antalet individer i konsortiet. För ytterligare information om konsortiemedlemskap, vänligen kontakta Pia Siljeklint via pia [dot] siljeklint [at] fsi [dot] lu [dot] se (e-post) eller via telefon 046-222 34 39.

Kontaktinformation

Pia Siljeklint
Avdelningschef
Development Office
Telefon: 046-222 34 39
pia [dot] siljeklint [at] fsi [dot] lu [dot] se (pia[dot]siljeklint[at]fsi[dot]lu[dot]se)

Här kan du ta del av 350-klubbens digitala höstträff 2020