Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tack för ditt stöd

I drygt 350 år har Lunds universitet arbetat för att göra världen till en bättre plats.

Vår uppgift som universitet är att genom forskning och utbildning arbeta för att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors levnadsvillkor.

Vi söker dagligen lösningar på stora utmaningar, exempelvis inom medicin och hälsa, klimat och miljö, teknik samt hållbarhet. Utmaningar som ligger inom några av de ämnesområden där Lunds universitet bedriver världsledande forskning.

Som donator bidrar du till att Lunds universitet kan behålla sin internationella position och till att universitetet fortsatt kan fungera som en ledande aktör i samhällsutvecklingen.

Donationen från Karl XI var avgörande för universitetets bildande år 1666, och donationer är i allra högsta grad fortsatt bidragande till vår verksamhet.

Oavsett storlek är din gåva betydelsefull, och vi är mycket tacksamma för ditt stöd. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar för fler stora forskningsgenombrott och positiv samhällsförändring.

Välkommen att bli en del av Lunds universitet.

Erik Renström, foto, svartvitt

Oavsett storlek är din gåva betydelsefull och vi är mycket tacksamma för ditt stöd.

         
          Erik Renström, rektor