Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lena Hallén, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

”Startskott”
För Lena Hallén blev kursen i Omvärldsanalys inom politiskt styrda organisationer startskottet för egna deltidsstudier.

Lena Hallén, MSBLena Hallén arbetar vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB (tidigare Räddningsverket) i Karlstad och gick kursen för att få en mer generell inblick i vad omvärldsbevakning innebär. Utbildningen gav henne inte bara 15 högskolepoäng och nya insikter i ämnet. Den väckte också hennes slumrande kunskapstörst.

– Det var jätteintressant. Jag hade inte gått någon akademisk utbildning sedan jag läste till beteendevetare. Då handlade det mest om att ta sig igenom utbildningen. Nu kunde jag tillgodogöra mig kunskapen och reflektera på ett annat sätt. Jag tog ansvar, ställde frågor och utnyttjade föreläsarna. Det var härligt! Nu läser jag intressanta kurser på kvällstid. Kunskapstörsten har växt! berättar hon.

Det Lena upplevde som extra positivt under Lunds universitets utbildning var föreläsarnas kunskap och engagemang.

– De kunde verkligen berätta om området. Jag rekommenderade utbildningen till en kollega som också blev mycket nöjd.

Lena uppskattade också det självständiga arbetet i grupp. Eftersom kursdeltagarna kom från olika arbetsplatser ventilerades litteratur och kursinnehåll ur många olika infallsvinklar. I dag är Lena jämställdhets- och mångfaldssamordnare inom myndigheten och har varje dag nytta av att hon gick utbildningen.

– I mitt nuvarande jobb är det extra viktigt med omvärldsbevakning. Kursen gav mig systematiken för det. Sedan blev kontakten med universitet och all kringkunskap en bonus.

Fler porträtt på tidigare deltagare och uppdragsgivare

Sidansvarig:

kontaktinformation

Avdelningen för uppdragsutbildning
info [at] education [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 07 07

Besöksadress:
Medicon Village
Scheeletorget 1, Lund
Karta

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen