Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sten-Bertil Olsson, Lunds kommun

”Kunskapsveckan i Lund är ett fantastiskt sätt för kommunens lärare att få direktkontakt med den senaste forskningen”
Sten-Bertil Olsson, tidigare skoldirektör i Lunds kommun, samarbetade under fem år med Lunds universitet om Kunskapsveckan – en storsatsning på lärarfortbildning som pågår än idag.

Sten-Bertil Olsson, Lunds kommunHur kom Kunskapsveckan till?
 – Initiativet kom ursprungligen från universitetet. Vi inom Lunds kommun tyckte att satsningen på vidareutbildning fyllde ett vacuum som uppstod när ansvaret för skolan övergick från stat till kommun. Kunskapsveckan är ett fantastiskt sätt för lärare och skolledare att få direktkontakt med den senaste forskningen. Under veckan får våra lärare möta forskare och universitetslärare som besitter en oerhörd bredd och djup i sin kompetens. Det här är ett jättebra initiativ som vi absolut vill fortsätta med.

Hur fungerar samarbetet med Lunds universitet?
 – Det har fungerat mycket bra. Vi ställer höga krav på programmet och de lägger ner mycket tid på att vaska fram precis det vi vill ha. Är det något speciellt vi önskar lägger de ner stor omsorg och ordnar det. Kunskapsveckan ligger i juni och i år kommer vi att utvidga veckan med ytterligare en seminariedag i augusti. Lunds universitet är hela tiden öppna för förändring från oss beställare och måna om att vi blir nöjda.

Vad är det bästa med ert samarbete?
 – Att sätta ihop Kunskapsveckan som enskild aktör hade varit mycket svårt. Lunds universitet fungerar som en grossist som kan fånga upp föreläsare från de olika fakulteterna med de senaste forskningsrönen och sedan förmedla kunskaperna på ett stort torg. De åstadkommer helt enkelt möten mellan den senaste forskningen, skollärarna och de yngsta medborgarna.


Porträtt på andra uppdragsgivare och tidigare deltagare

Sidansvarig:

kontaktinformation

Avdelningen för uppdragsutbildning
info [at] education [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 07 07

Besöksadress:
Stora Algatan 4, Lund
Karta

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen