Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Innovationsmiljöer

Lund har en lång tradition av innovation och starka nätverk mellan universitetet, offentlig sektor, näringsliv och samhället i övrigt. Regionen är dynamisk och i universitetets omedelbara närhet finns starka innovationsmiljöer.

 

byggnadsfasader, Ideon

Ideon Science Park

Lunds universitets innovationskraft märks inte minst genom Ideon Science Park – Sveriges första forskningspark.

Ideon grundades 1983 precis intill Lunds universitet, genom ett samarbete mellan Lunds universitet, dåvarande Malmöhus län, Lunds kommun och näringslivet. Syftet var att koppla forskning till innovationer och entreprenörer.

Av de cirka 1200 företag som har varit verksamma där sedan starten har en betydande del haft sitt ursprung i forskning vid Lunds universitet.

Ideon och dess närmiljö har en lång tradition av att leverera innovationer inom

  • life science
  • mjukvara
  • Internet of Things – IoT
  • telekommunikation
  • energi och
  • nya material.

Ideons webbplats
 

Ideon Innovation

På Ideon finns såväl stora, välkända innovativa företag som små startups, konferensmöjligheter, labbmiljöer och testbäddar. Här finns även Ideon Innovation, en inkubator som hjälper nystartade företag att utveckla sina idéer och växa.

Ideon Innovations webbplats
 

Medicon Village Science Park

Precis söder om Ideon startades Medicon Village 2012, som basen för en bred regional samverkanssatsning inom livsvetenskap.

Bakom satsningen stod Lunds universitet, Region Skåne, Lunds kommun och Malmö stad och ett generöst bidrag från affärsmannen Mats Paulsson.

Medicon Village erbjuder en unik miljö för life science genom att integrera forskning, innovation och företagande så att värden skapas för människors hälsa och bättre liv.

Här finns över 170 medlemsorganisationer på plats med drygt 2600 medarbetare. På Medicon Village arbetar också flera av forskarna vid Lunds universitet, bland annat över 200 cancerforskare.

Medicon Village webbplats
 

SmiLe Incubator

På Medicon Village finns även SmiLe Incubator, som erbjuder en inkubatormiljö med välutrustade våtlaboratorier och cellodlingslab samt kontor och mötesplatser.

SmiLe webbplats

 

Kontaktinformation

Kontakta LU Innovation:
info [at] innovation [dot] lu [dot] se 

Mer om universitetets innovationsverksamhet:
innovation.lu.se