The Challenge of Migration – Will it Make Us or Break Us?

debatt i lund 19 november 2015

Flyktingströmmen förändrar snabbt det mänskliga landskapet i Europa, utsätter nationalstaters välfärd för påfrestningar och sätter sammanhållningen inom Europeiska unionen på spel.

En del människor anser att migrationen kommer att hjälpa våra samhällen, medan andra menar att den kommer att stjälpa dem.

I PANELEN

• Richard Swartz, författare och EU-kommentator
  • Kaspar Colling Nielsen, författare av boken ”The Danish Civil War 2018–2024”, en dystopisk roman om Danmarks förfall
  • Brigitte Suter, migrationsforskare vid Malmö högskola
  • Gregor Noll, professor i juridik vid Lunds universitet och expert på internationella flyktingfrågor
  • Suzanne Brøgger, författare och journalist

MODERATOR

• Göran Rosenberg, författare och journalist

Debatt i Lund arrangeras av Lunds universitet och Samhällsvetenskapliga fakulteten i samarbete med Lunds universitets studentkårer, Akademiska Föreningen och Sydsvenskan.

Se tidigare debatter här

Ulrika Oredsson