Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Framtidens arbetsmarknad – nya jobb eller mer fri tid?

debatt i lund 3 september 2014

Femtio procent av de jobb som finns idag behövs inte om 20 år, säger forskarna. Vad gör vi då? Ska alla bli undersköterskor eller IT-ingenjörer? Blir det massarbetslöshet och nya arbetsmarknadsåtgärder? Eller kortare arbetsdagar och medborgarlön?

I PANELEN:

  • Roland Paulsen, sociolog och debattör som menar att 4-5 timmars arbetsdag räcker för att Sverige ska behålla välståndet
  • Annika Lillemets, riksdagsledamot (MP) som motionerat om försök till sänkt arbetstid och medborgarlön
  • Anne-Marie Pålsson, nationalekonom och hjärnan bakom RUT-avdraget
  • Jonas Jacobsson Gjörtler, Finansutskottet (M)

MODERATOR:

  • Andreas Ekström, författare och kulturjournalist på Sydsvenskan

 

Debatt i Lund arrangeras av Lunds universitet och Samhällsvetenskapliga fakulteten i samarbete med Lunds universitets studentkårer, Akademiska Föreningen och Sydsvenskan.

Se tidigare debatter här
 

Kontaktinformation

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
046-222 70 28
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se