Framtidens arbetsmarknad – nya jobb eller mer fri tid?

debatt i lund 3 september 2014

Femtio procent av de jobb som finns idag behövs inte om 20 år, säger forskarna. Vad gör vi då? Ska alla bli undersköterskor eller IT-ingenjörer? Blir det massarbetslöshet och nya arbetsmarknadsåtgärder? Eller kortare arbetsdagar och medborgarlön?

I PANELEN:

• Roland Paulsen, sociolog och debattör som menar att 4-5 timmars arbetsdag räcker för att Sverige ska behålla välståndet
  • Annika Lillemets, riksdagsledamot (MP) som motionerat om försök till sänkt arbetstid och medborgarlön
  • Anne-Marie Pålsson, nationalekonom och hjärnan bakom RUT-avdraget
  • Jonas Jacobsson Gjörtler, Finansutskottet (M)

MODERATOR:

• Andreas Ekström, författare och kulturjournalist på Sydsvenskan

Debatt i Lund arrangeras av Lunds universitet och Samhällsvetenskapliga fakulteten i samarbete med Lunds universitets studentkårer, Akademiska Föreningen och Sydsvenskan.

Se tidigare debatter här

Ulrika Oredsson