Framtidens universitet – varför och för vem?

debatt i lund jubileumsspecial 18 oktober 2017

Ett samtal om nytta, nytänkande och makten över forskningen och utbildningen.

Svenska forskare tappar i genomslag internationellt. Samtidigt minskar mängden lärarledda timmar och kvaliteten hotas på flera akademiska utbildningar.

Hur ska universiteten klara utmaningarna? Hur ska de försvara sin samhällsroll och behålla sin attraktionskraft i en framtid med allt större konkurrens?

Krävs mer akademiskt oberoende? Fler elitsatsningar? Eller är det ökat samhällsengagemang, mer öppenhet som är vägen framåt?

Debatten direktsänds på sydsvenskan.se

I PANELEN

• Lena Halldenius, professor i mänskliga rättigheter
  • Kerstin Tham, rektor Malmö högskola
  • Roland Paulsen, docent i sociologi
  • Mats Benner, professor i forskningspolitik

MODERATOR

• Lars Mogensen, journalist

TID & PLATS

18 oktober kl 20.00 i Café Athen, AF-borgen, Sandgatan 2 i Lund
Dörrarna öppnar 19:30. Antalet platser är begränsat  – först till kvarn gäller.

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör