Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Håller drömmen om ett MAX-at Lund?

debatt i lund 13 september 2012

En ny stadsdel växer upp kring ESS och MAX IV – två forskningsanläggningar i absolut världsklass. Tusentals nya forskare med familjer väntas hit och det finns stora förhoppningar på det nya Lund.

I PANELEN:
Ozan Sunar
– Född i Istanbul och uppvuxen i Fisksätra. Med Moriska paviljongen som arbetsplats utvecklar han Malmös kulturliv, grundare av RE:Orientfestivalen i Stockholm och tidigare kulturchef på SVT
Karin Svensson-Smith –  miljöpartistisk kommunalpolitiker med hållbar stadsutveckling som särskilt intresse
Thomas O´Dell – naturaliserad Lundabo uppvuxen i Boston, etnologiprofessor som utforskat förväntningarna, önskedrömmarna och mardrömmarna, inför de nya jätteanläggningarna
Agneta Persson – landskapsarkitekt från Lund och en av grundarna till föreningen Nya Lund

MODERATOR:
Andreas Ekström
, författare och kulturjournalist på Sydsvenskan

Kontaktinformation

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
046-222 70 28
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se