Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hur blir klimathotet hett?

debatt i lund 3 april 2014

Översvämningar, extrema värmeböljor, brist på mat och vatten. Klimatet förändras och det påverkar allt liv på jorden, det har forskningen slagit fast. Men når forskarna fram med sitt budskap? Till politikerna? Till allmänheten? Och leder klimatförhandlingarna egentligen nån vart?

Den 28 mars släpptes FNs rapport om klimatförändringarnas konsekvenser, och den 3 april hölls Debatt i Lund med två av författarna till FNs nya klimatrapporter, en svensk klimatförhandlare samt en fältbiolog och miljöhjälte:
Markku Rummukainen professor i klimatologi i Lund och en av huvudförfattarna bakom FN:s klimatpanels rapport ”Climate change 2013: The Physical Science Basis”
Lennart Olsson, professor i geografi i Lund och en av författarna bakom rapporten ”Climate change 2014: Impacts, adaptation and vulnerability”
Anders Turesson, Regeringskansliet, tidigare svensk chefsförhandlare klimatfrågor, har skrivit boken ”Förhandla om klimatet – tolv år med klimatförhandlingarna” 
Alva Snis Sigtryggsson, Fältbiologerna, Årets miljöhjälte 2012 och Sveriges ungdomsorganisationers representant vid klimatförhandlingarna i Rio

MODERATOR:
Andreas Ekström, författare och kulturjournalist på Sydsvenskan

Debatt i Lund arrangeras av Lunds universitet och Samhällsvetenskapliga fakulteten i samarbete med Lunds universitets studentkårer, Akademiska Föreningen och Sydsvenskan.

Se tidigare debatter här
 

Kontaktinformation

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
046-222 70 28
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se