Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hur reko är eko?

debatt i lund 9 april 2015

Försäljningen av ekomat slår alla rekord. Allt fler vill äta "schysst" och betalar gärna för det. Men innebär ekomat verkligen ett bättre klimat, lyckligare djur och ett sundare liv?
Eller är ekomat bara ännu en mattrend, som bromsar utvecklingen av det vanliga jordbruket och i värsta fall kan leda till världssvält?

 

I PANELEN:

  • Lars Bergström – professor i biogeofysik och vattenvård vid SLU
  • Søren Husted – professor vid Köpenhamns universitet som bland annat forskar om gifter i livsmedel
  • Holger Kirchman – professor i växtnäringslära vid SLU och författare till "Den ekologiska drömmen"
  • Maj Rundlöf – forskare inom biologisk mångfald vid Lunds universitet
  • Maria Wivstad – föreståndare för EPOK, ett centrum vid SLU som samordnar forskare inom ekologiskt jordbruk med beslutsfattare och näringsliv


MODERATOR:

  • Torill Kornfeldt – vetenskapsjournalist med bakgrund i biologi, som har arbetat för bland andra Sveriges Radio, Dagens Nyheter och Forskning & Framsteg

 

Debatt i Lund arrangeras av Lunds universitet och Samhällsvetenskapliga fakulteten i samarbete med Lunds universitets studentkårer, Akademiska Föreningen och Sydsvenskan.

Se tidigare debatter här
 

Kontaktinformation

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
046-222 70 28
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se