Jakten på svenskheten – finns det svenska värderingar?

debatt i lund 21 mars 2018

Det talas allt oftare om att Sverige måste stå upp för svenska värderingar. Men vad menas med det, vad är specifikt svenskt? Finns det någon svenskhet eller handlar det mer om vilka lagar som styr Sverige? I internationella mätningar framstår svenskar som extremt sekulära och individualistiska. Vad betyder det i mötet med människor från religiösa klansamhällen?

I PANELEN

• Qaisar Mahmood, författare till ”Jakten på svenskheten”
  • Bi Puranen, Institutet för Framtidsstudier och World Value Studies
  • Per Brinkemo, journalist och författare till "Mellan klan och stat"