Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ligga i Lund – eller bara hålla handen?

debatt i lund 12 maj 2015

Njuter dagens unga av den fria kärleken, den som deras radikala mormödrar slogs för? Eller har ökad sexualisering tvärtom skapat ett nytt slags tvång?

Bland ungdomar diskuteras återigen vikten av att vara oskuld fram till giftermålet eller rent av att leva i celibat. Andra talar om backlash och moralpanik, om swingerklubbar som stängs och sexfestivaler som stoppas.

 

I PANELEN:

  • Gunilla Thorgren – författare till "Grupp 8 & jag och Ottar och kärleken" (en biografi över Elise Ottesen Jensen, sexualreformrörelsens grundare i Sverige)
  • Manne Forssberg – frilansskribent och författare som skrivit boken "Kukbruk – om sex, kärlek och mansrollen för unga män"
  • Ingela Steij Stålbrand – beteendevetare och lärare i sexologi vid Lunds universitet
  • Elina Pahnke – journaliststudent och redaktör för boken Sexjournalen


MODERATOR:

Andreas Ekström – journalist och författare

 

Debatt i Lund arrangeras av Lunds universitet och Samhällsvetenskapliga fakulteten i samarbete med Lunds universitets studentkårer, Akademiska Föreningen och Sydsvenskan.

Se tidigare debatter här
 

Kontaktinformation

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
046-222 70 28
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se