Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mat, makt och miljö – går det att äta klimatsmart?

debatt i lund 25 april 2018

Har du svårt att bestämma dig när du ska handla mat till middagen? Räcker det att maten är god och nyttig? Eller hoppas du att det du plockar ner från hyllan också ska vara bra både för smältande polarisar och för djur och natur på nära håll?

Konsumenter har fått axla ett stort ansvar när det gäller att välja hälsosam, klimatsmart och hållbart producerad mat. Frågan är hur stor makt konsumenter egentligen har. Vilket ansvar har livsmedelsproducenterna? Och politikerna?

I  PANELEN

  • Karolina Skog, Sveriges miljöminister
  • Fredrik Hedenus, forskare från Chalmers som studerar matens miljö- och klimatpåverkan
  • Henrik Smith, biologiprofessor från Lunds universitet som studerar ekosystem och biologisk mångfald
  • Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist och författare till boken ”Makten över matkassen”


MODERATOR

  • Tomas Tengby, journalist och programledare för SRs program Meny
     

Illustration: Odlingslandskap, höghus, konsument

Illustration: Catrin Jakobsson

 

Kontaktinformation

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
046-222 70 28
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se