Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Spårvagnar eller elbussar?

Debatt i Lund 15 juni 2011

En enad politikerkår vill ha spårvagnar i Lund. Forskare vid universitetet menar att elbussar är en bättre lösning. Vem vet bäst? Går forskarna sina egna ärenden? Har politikerna verkligen koll på läget?

Vid ett extrainsatt Debatt i Lund, direkt efter kommunens samråd om spårvagnsprojektet diskuterades frågan av Per Eriksson, rektor för Lunds universitet, Mats Alaküla, professor och expert på eldrivna fordon, Karin Svensson-Smith, miljöpartist och 2:e vice ordförande i Tekniska nämnden och Christer Ljungberg, trafikplanerare och VD för Trivector Traffic.

Moderator var i vanlig ordning Andreas Ekström, journalist Sydsvenskan.  

Kontaktinformation

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
046-222 70 28
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se