Stat eller stiftelse – vad är bäst för universiteten?

Debatt i Lund 19 september 2013

Frågan diskuterades på Debatt i Lund den 19 september. Se en inspelning av debatten här:

I PANELEN:

Peter Honeth, statssekreterare på Utbildningsdepartementet, som är för förslaget till högskolestiftelser

Charlotte Brogren, GD Vinnova, som är för större autonomi för universiteten

Shirin Ahlbäck Öberg, statsvetare vid Uppsala universitet, som undrar vilket problem högskolestiftelser skall lösa.

Henrik Berggren, historiker, ledarskribent DN, med egna idéer om hur man kan kombinera den nya tidens krav med akademisk frihet och ett levande bildningsideal

DEBATTLEDARE
Andreas Ekström, författare och kulturjournalist på Sydsvenskan