Tillväxt eller nerväxt – hur räddar vi välfärden och planeten?

debatt i lund 11 april 2019

Måste ekonomisk tillväxt leda till ökade utsläpp av växthusgaser som hotar allas vår framtid? Eller går det att öka tillväxten och den materiella välfärden, samtidigt som vi hejdar klimatförändringarna genom mer hållbar konsumtion? Tänker vi kanske fel från grunden? Är det själva definitionen av välstånd och lycka som måste förändras?

I PANELEN:

• Max Koch, professor i socialt arbete med flera års studier av ekonomisk nedväxt
  • Eleonore Fauré, forskare från KTH som forskat om olika framtida klimatscenarier
  • Fredrik NG Andersson, nationalekonom som studerat kostnader för klimatomställning
  • Ola Alterå, kanslichef för Klimatpolitiska rådet

MODERATOR

• Lars Mogensen, journalist och programledare för bland annat Filosofiska rummet i P1

Illustration Debatt i Lund om hållbarhet

Redaktionskommittén för Debatt i Lund består av Ann Katrin Bäcklund,
Britta Collberg, Anna-Maria Erling,
Anna Meeuwisse, Ulrika Oredsson, Mikael Sundström och Lisa Thelin från Lunds universitet samt Andreas Ekström från Sydsvenskan.

Har du ett bra debattämne?
Tipsa oss gärna!

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se