Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vart är Europa på väg?

debatt i lund 20 mars 2019

 

Är vi européer på väg in i samma ideologiska mörker som gav oss de två världskrigen och förintelsen? Eller är det alarmism att oroa sig för de auktoritära krafterna?

Är gatuprotesterna i Paris, Femstjärnerörelsen i Italien och alla de partier och upprop som säger sig representera ”vanligt folk” i själva verket bara tecken på att demokratin fungerar?
 

I PANELEN

 • Sanimir Resic, historiker vars senaste bok heter Jugoslaviens undergång. Krigen, freden, framtiden, 1991-2017
   
 • Annika Ström-Melin, författare till boken Europas svaga hjärta och under många år ägnat sig åt Europafrågor på bland annat DN och SR. 
   
 • Maria Strömvik, statsvetare med fokus på EU och internationell politik
   
 • Carsten Jensen, dansk journalist och författare. Har nyligen kommit ut med boken Källarmänniskor. Om populism och besväret med att vara människa.


MODERATOR

 • Lars Mogensen, journalist, programledare Filosofiska rummet i P1
   

Illustration splittrat Europa

Ill: Catrin Jakobsson

 

Kontaktinformation

Redaktionskommittén för Debatt i Lund består av Ann Katrin Bäcklund,
Britta Collberg, Anna-Maria Erling,
Anna Meeuwisse, Ulrika Oredsson, Mikael Sundström och Lisa Thelin från Lunds universitet samt Andreas Ekström från Sydsvenskan.

Har du ett bra debattämne?
Tipsa oss gärna!

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
046-222 70 28
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Anna Maria Erling
Kommunikationsansvarig vid Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)
046-222 68 96
anna_maria [dot] erling [at] cec [dot] lu [dot] se