Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vem kan man lita på?

debatt i lund 4 oktober 2018

I en tid när allt fler upplever verkligheten på radikalt olika sätt – vem ska man då lita på? Hur mår samhällets klassiska auktoriteter? Medierna, universiteten, myndigheterna, skolan, kyrkan? Och vilka blir nya auktoriteter när gamla underkänns?


I en politiskt turbulent tid utmanas ovedersägliga fakta av skicklig propaganda. Vad kan och bör vi människor göra åt det? Hur stärker vi tilliten till varandra, till myndigheterna, till korrekt information och till vederhäftig forskning?

Debatt i Lund tar sig an frågan om tillit på bredast möjliga sätt.
 

I PANELEN

  • Louise Bringselius, docent i företagsekonomi i Lund och vetenskaplig rådgivare i Tillitsdelegationen
  • Niklas Altermark, statsvetare i Lund och verksam i Tillitsdelegationen, forskar om myndigheters tillit till medborgaren
  • Paulina Neuding, debattör och chefredaktör för den nättidskriften Kvartal.
  • Lars Trägårdh, professor i historia vid Ersta Sköndal Bräcke högskola.
     

MODERATOR

  • Andreas Ekström, kulturjournalist och författare
     

TID & PLATS
Café Athen, AF-borgen, Lundagård

4 oktober kl 20:00. Insläpp från kl 19.30

 

Illustration

Illustration: Catrin Jakobsson

Kontaktinformation

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
046-222 70 28
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se