Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vem tjänar på krisen?

debatt i lund 22 november 2012

Fem år har gått sedan den ekonomiska krisen bröt ut och än har vi inte sett slutet. Greker, italienare och spanjorer genomgår ekonomiska stålbad. I Sverige varslas allt fler. Är detta en nödvändig anpassning till verkligheten eller en skadlig åtstramning?

Hur påverkas demokratin och förtroendet för de styrande när fördelningspolitik kapitulerar inför marknadskrafter; när bördan läggs på unga och arbetslösa medan bankerna går helt skadeslösa ur krisen, och ekonomiska rådgivare sitter kvar i orubbat bo?

I PANELEN:

Agneta Stark, företagsekonom, författare och feminist med eget program i P1

Kenneth Hermele, humanekolog och ekonom, syns ofta i debatten om hållbar utveckling

Andreas Bergh, nationalekonom och liberal debattör som forskar om välfärd och kapitalism

Anne-Marie Pålsson, nationalekonom och fd moderatpolitiker. Kritisk till hur den ekonomiska krisen hanteras inom EU. Hjärnan bakom RUT-avdraget
 

MODERATOR:

Andreas Ekström, författare och kulturjournalist på Sydsvenskan


TID & PLATS:

Torsdagen den 22 november kl 20.00

Café Athen, Akademiska Föreningen, Sandgatan 2 i Lund

Caféet öppnar kl 19.30

 

Arrangemang: Lunds universitet i samarbete med Akademiska Föreningen, AF

 

 

Kontaktinformation

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
046-222 70 28
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se