Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Will Digital Destroy or Develop Democracy?

debatt i lund jubileumsspecial 24 april 2017


Det finns höga förväntningar på den digitala revolutionens demokratiska potential. Många hoppas på en uppfriskad demokrati där sociala medier kan ge marginaliserade grupper en växande röst i politiken och i den offentliga debatten.

Men hur har resultatet hittills sett ut?

Anklagelserna om cyberattacker och avancerade digitala strategier för att manipulera väljare duggar tätt. Har makten snarare flyttats från medborgarna till en liten skara resursstarka "globala nätokrater"?

 
I PANELEN

  • Lawrence Lessig, Harvard University, akademiker och politisk aktivist
  • Carl Bildt, tidigare stats- och utrikesminister
  • Marina Svensson, forskar om mänskliga rättigheter och digitala samhället i Kina
  • Amelia Andersdotter, tidigare Piratpartist och ledamot i Europaparlamentet
     

MODERATOR

  • Andreas Ekström, författare och journalist
     

 

 

 

Kontaktinformation

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
046-222 70 28
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se