Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskar Grand Prix

Lunds universitet deltar årligen i Forskar Grand Prix, där forskare från svenska lärosäten tävlar om vem som kan göra den mest begripliga, inspirerande och intressantaste presentationen av sin forskning – på endast fyra minuter.
Universitetets representant utses vid en lokal deltävling.

Michael Bossetta
Lundaforskaren Michael Bossetta tog hem segern i årets upplaga av Forskar Grand Prix.

Segern till Lund igen!

Forskar Grand Prix-finalen 2020/2021 hölls 25 november på Nalen i Stockholm, och vinnare blev lundaforskaren Michael Bossetta vid Institutionen för kommunikation och medier med sin presentation Social Media and Politics.

Lunds universitets deltävling 2021

Sju deltagare presenterade sin forskning i årets deltävling på Helsingborgs stadsteater:

  • Michael Bossetta, Institutionen för kommunikation och medier
  • Jeanne Højgaard-Bøytler, Socialhögskolan
  • Juan Ocampo, Entreprenörskap, Ekonomihögskolan.
  • Elena Pagnin, Institutionen för elektro- och informationsteknik, LTH
  • Jesper Petersen, Centrum för teologi och religionsvetenskap
  • Alexandra Pongrácz, Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap
  • Sara Ullström, Lunds universitets centrum för studier av uthållig samhällsutveckling, LUCSUS

Att jag vann visar att människor förstår att samhällsvetenskap och forskning om hur vi använder teknik och sociala medier spelar lika stor roll som cancerforskning eller vilken annan forskning som helst.

                  Michael Bossetta, vinnare
                  Forskar Grand Prix 2020/21

Om Forskar Grand Prix

Forskar Grand Prix är en nationell tävling där forskare från lärosäten i Sverige presenterar sin forskning i ett populärvetenskapligt format.

Lokala tävlingar hålls runt om i landet i anslutning till vetenskapsfestivalen ForskarFredag och vinnarna möts sedan i en final i Stockholm.

Forskarna får coachning och träning i presentationsteknik som de har stor nytta av i olika sammanhang under sin karriär. Publiken får en insyn i forskningsprojekt inom vitt skilda forskningsområden under underhållande och inspirerande former!

Forskar Grand Prix samordnas av föreningen Vetenskap & Allmänhet sedan 2012 och arrangeras i ett samarbete med forskningsråden Formas, Forte, Vinnova och Vetenskapsrådet.

Forskar Grand Prix webbplats

Kontaktinformation

Bodil Malmström, forskningskommunikatör
bodil [dot] malmstrom [at] fsi [dot] lu [dot] se
072 225 65 00