Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskar Grand Prix

Lunds universitet deltar årligen i Forskar Grand Prix, där forskare från svenska lärosäten tävlar om vem som kan göra den mest begripliga, inspirerande och intressantaste presentationen av sin forskning – på endast fyra minuter.
Universitetets representant utses vid en lokal deltävling.

Scen med serpentinregn, där vinnare mottar pris. Foto:
Keivan Javanshiri från Lund vinner finalen 2019. Foto: Erik Cronberg

Forskar Grand Prix 2020/2021

Finalen i årets Forskar Grand Prix hålls 25/11 på Nalen i Stockholm. På grund av pandemin har årets finalister kvalificerat sig från lokala deltävlingar under både 2020 och 2021.

Lunds universitets deltävling 14/10

Åtta deltagare presenterar sin forskning i årets deltävling 14/10 på Helsingborgs stadsteater. De kommer från olika institutioner och fakulteter:

 • Michael Bossetta, forskare vid Institutionen för kommunikation och medier, Samhällsvetenskapliga fakulteten.
  Presentation: Social Media and Politics.
   
 • Sofie Ceberg, forskare vid Avdelningen för medicinsk strålningsfysik, Medicinska fakulteten.
  Presentation: Är strålning farligt?
   
 • Jeanne Højgaard-Bøytler, doktorand i socialt arbete vid Socialhögskolan, Samhällsvetenskapliga fakulteten.
  Presentation: Äldre med missbruk – omsorg för ett värdigt liv!
   
 • Juan Ocampo, doktorand vid Entreprenörskap, Ekonomihögskolan.
  Presentation: Complementary Currencies.
   
 • Elena Pagnin, biträdande universitetslektor vid Institutionen för elektro- och informationsteknik, LTH, Lunds tekniska högskola.
  Presentation: Security and Privacy in the Digital Era.
   
 • Jesper Petersen, affilierad forskare vid Centrum för teologi och religionsvetenskap, Humanistiska och teologiska fakulteterna.
  Presentation: Solving sharia related problems in Scandinavia.
   
 • Alexandra Pongrácz, doktorand vid Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap, Naturvetenskapliga fakulteten.
  Presentation: The Arctic Carbon Puzzle.
   
 • Sara Ullström, doktorand vid Lunds universitets centrum för studier av uthållig samhällsutveckling, LUCSUS, Samhällsvetenskapliga fakulteten.
  Presentation: Kan flygfrittrörelsen förändra flygnormen?

Läs mer om evenemanget i vår kalender.

Forskar Grand Prix 2019 – segern till Lund!

Keivan Javanshiri från Lund vann Forskar Grand Prix-finalen 2019 på Nalen i Stockholm i november. Han tävlade mot sju andra forskare, bland annat från Chalmers och KTH.

Intervju med Keivan Javanshiri på va.se

Keivan Javanshiri intervjuas i TV4:s program Nyhetsmorgon på tv4.se

Lunds universitets deltävling 2019

I september genomfördes Lunds universitets deltävling i Forskar Grand Prix 2019, där fem tävlande presenterade sin forskning i ett populärvetenskapligt format.

Keivan Javanshiri röstades fram som vinnare av publiken och juryn tillsammans. Se mer om deltävlingen på nyhetswebben:

"Snabbdragning om Alzheimers gick hem"

Forskar Grand Prix 2019 - Lunds universitets deltävling.

 

Kontaktinformation

Noomi Egan, kommunikatör
noomi [dot] egan [at] fsi [dot] lu [dot] se
+46 46 222 68 17

 

Om Forskar Grand Prix

Forskar Grand Prix är en nationell tävling där forskare från lärosäten i Sverige presenterar sin forskning i ett populärvetenskapligt format.

Lokala tävlingar hålls runt om i landet i anslutning till vetenskapsfestivalen ForskarFredag och vinnarna möts sedan i en final i Stockholm.

Forskarna får coachning och träning i presentationsteknik som de har stor nytta av i olika sammanhang under sin karriär. Publiken får en insyn i forskningsprojekt inom vitt skilda forskningsområden under underhållande och inspirerande former!

Forskar Grand Prix samordnas av föreningen Vetenskap & Allmänhet sedan 2012 och arrangeras i ett samarbete med forskningsråden Formas, Forte, Vinnova och Vetenskapsrådet.

Forskar Grand Prix webbplats