Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskar Grand Prix

Lunds universitet deltar årligen i Forskar Grand Prix, där forskare från svenska lärosäten tävlar om vem som kan göra den mest begripliga, inspirerande och intressantaste presentationen av sin forskning – på endast fyra minuter.
Universitetets representant utses vid en lokal deltävling.

En man, Matthew Tompkins på en scen, i samband med tävlingen Forskar Grand Prix. Bild: Bodil Malmström.
Matthew Tompkins, postdoktor vid Kognitionsvetenskap, vann den nationella Forskar Grand Prix tävlingen 2022 i Stockholm. Han fängslade publiken och juryn med en presentation om kognitiva illusioner. Bild: Bodil Malmström.

Forskar Grand Prix 2023

Årets deltävling av Forskar Grand Prix genomförs 12 oktober på Helsingborgs stadsteater. 

Den riktar sig mot gymnasieelever i Helsingborg.

  Segern till Lund för tredje året i rad!

  Forskar Grand Prix-finalen 2022 hölls 1 december på Nalen i Stockholm, och vinnare blev lundaforskaren Matthew Tompkins, postdoktor vid Kognitionsvetenskap med en presentation om kognitiva illusioner.

  Magi är verkligen ett underbart verktyg för att kommunicera vetenskap, så det är skönt att få det förstärkt. Jag rekommenderar starkt att delta i Forskar Grand Prix! Coachningen var utmärkt och det rådde en jättefin atmosfär bland de tävlande i Lund när vi alla höll våra presentationer tillsammans.

  Matthew Tompkins, vinnare i den nationella Forskar Grand Prix tävlingen 2022

  Om Forskar Grand Prix

  Forskar Grand Prix är en nationell tävling där forskare från lärosäten i Sverige presenterar sin forskning i ett populärvetenskapligt format.

  Lokala tävlingar hålls runt om i landet i anslutning till vetenskapsfestivalen ForskarFredag och vinnarna möts sedan i en final i Stockholm.

  Forskarna får coachning och träning i presentationsteknik som de har stor nytta av i olika sammanhang under sin karriär. Publiken får en insyn i forskningsprojekt inom vitt skilda forskningsområden under underhållande och inspirerande former!

  Forskar Grand Prix samordnas av föreningen Vetenskap & Allmänhet sedan 2012 och arrangeras i ett samarbete med forskningsråden Formas, Forte, Vinnova och Vetenskapsrådet.

  Forskar Grand Prix webbplats

  Kontaktinformation

  Noomi Egan, forskningskommunikatör
  noomi [dot] egan [at] fsi [dot] lu [dot] se
  070 5752244