Podda Lund
Möt våra forskare i spännande samtal om kulinarisk turism, varför oro är ett modernt problem och varför evolutionen inte alltid favoriserar intelligenta människor. God lyssning!
Kontaktinformation
poddalund [at] kommunikation [dot] lu [dot] serel="noopener noreferrer" target="_blank"

Kulinariska resor, kaxiga kockar och kalvens mat
Ett samtal med Håkan Jönsson, etnolog och tidigare kock om Sveriges gastronomiska matrevolution – från torftiga restauranger till fine dining och från kockslusk till kockstjärna.
Den kulinariska turismen växer sig också starkare, med lokala näringar som erbjuder lokala produkter. Och hur är det med mjölken? Förr i tiden vår nationaldryck, men idag något som många konsumenter väljer bort.
Från 21 januari 2021
Programledare: Bodil Malmström
Kulinariska resor, kaxiga kockar och kalvens mat – soundcloud.com
Tidigare avsnitt

Intelligensens evolution
Kommer människan bli dummare i framtiden?
När evolutionsbiologen Jessica Abbot gästar Podda Lund handlar det om intelligens. Om hur intelligent liv har uppstått på jorden, vad som krävs för att det ska finnas intelligent liv på andra planeter, och om en sjöpung som äter upp sin egen hjärna.
Från 19 januari 2021
Programledare: Johan Nyman

Orons utveckling
När sociologen Roland Paulsen är gäst hos Podda Lund så handlar det om orons utveckling och den historiska bakgrunden till att så många mår dåligt i överflödssamhället. Och om hur acceptans kan hjälpa mot oro...
Från 15 januari 2021
Programledare: Jenny Loftrup