Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skolsamverkan

Varje år besöker representanter från Lunds universitet skolor runt om i landet. Vid flera tillfällen är istället grundskole- eller gymnasieelever välkomna att besöka oss. Här listar vi en del av dessa tillfällen.

Färggranna vätskor och kolsyreis i experiment under naturvetarstråket i Lund. Foto.
Färggranna vätskor och kolsyreis i experiment under naturvetarstråket i Lund. Fotograf Ragnhild Möller.

Samverkan med dig som lärare eller studie- och yrkesvägledare på gymnasiet sker i många olika former. Det kan vara genom att ni besöker oss på universitetet under Inspirationsdagarna eller att universitetets studentambassadörer besöker er på skolan. Samverkan kan också ske i form av kompetensutveckling av lärare och studievägledare.

Från skolans sida kan ni vända er direkt till ett ämnesområde, en fakultet, om ni har önskemål om praktik eller studiebesök för era elever. Det är även dit ni vänder er för specifika samarbeten eller om ni vill ha mer information av något slag.

Kontakta en fakultet

•    Ekonomihögskolan: receptionen [at] ehl [dot] lu [dot] se
•    Humanistiska och teologiska fakulteterna: kansliht [at] kansliHT [dot] lu [dot] se
•    Juridiska fakulteten: receptionen [at] jur [dot] lu [dot] se
•    Konstnärliga fakulteten: kanslik [at] kanslik [dot] lu [dot] se
•    LTH, Lunds Tekniska Högskola: info [at] lth [dot] se
•    Medicinska fakulteten: info [at] med [dot] lu [dot] se
•    Naturvetenskapliga fakulteten: kansli [at] science [dot] lu [dot] se
•    Samhällsvetenskapliga fakulteten: info [at] sam [dot] lu [dot] se

Ni besöker oss

Det finns flera möjligheter för grund- och gymnasieskolans elever att besöka oss och få information om våra utbildningar och vår forskning. De kan också se våra olika shower eller prova att göra egna experiment.

Här är ett urval av våra återkommande arrangemang med mera:

Vi utbildar eller besöker er

Nyanlända elevers skolframgång

Lunds universitet vill bidra till att stärka skolornas förmåga att erbjuda nyanlända elever en utbildning med hög och likvärdig kvalitet. Hösten 2017 startade vi därför, i samarbete med Skolverket, kursen ”Nyanlända elevers skolframgång”. Den är en vidareutveckling av kursen ”Nyanländas lärande – mottagande, inkludering och skolframgång” samt kursen ”Undervisa nyanlända elever”.

Läs mer om kursen ”Nyanlända elevers skolframgång” (teamutbildning/distanskurs för skolpersonal) i utbildningsdatabasen LUVIT

Lärarlyftet

Via fortbildningssatsningen Lärarlyftet II kan du som är anställd lärare med lärarexamen och som undervisar i ämnen som du saknar behörighet i utöka din behörighet. 

Lärarlyftet

Studentambassadörer

Lunds universitets studentambassadörer bemannar mässmontrar och håller seminarier på mässor.

Träffa våra studentambassadörer på mässor

Övergripande skolsamverkan per fakultet eller motsvarande